nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
18°

Un home de 82 anys i la seva dona de 80 moren en un incendi a Santa Margalida

Josep Nadal morí carbonitzat i Magdalena Femenias no pogué arribar a la porta

81966
L'incendi es declarà cap a les quatre de la matinada en el número 41 del carrer Doctor Crespí.

J.J./E.B. Palma.
Josep Nadal Mas, de 82 anys i conegut com «Pep Bosca», i la seva esposa Magdalena Femenias Gomila, de 80 i sobrenomenada «Coixeta», quedaren atrapats de matinada a la trampa mortal que es convertí la seva casa de Santa Margalida. El braser s'incendià i les flames assoliren l'home, invàlid, mentre que la dona va aconseguir arribar fins a la porta, on es desplomà mortalment intoxicada.

El matrimoni, molt apreciat al poble, vivia en una planta baixa del carrer Doctor Crespí número 41, a la zona des Pou de sa Garriga. Aquella nit, «Pep Bosca» havia cridat per telèfon un dels seus tres fills. Sembla ser que no podia agafar el son i es va desplaçar a la seva cadira de rodes fins a una petita sala, on un braser escalfava l'habitació. La seva dona dormia en una de les habitacions, però sobre les 4.00 hores es va despertar alarmada pel fum i el foc, que ja estava molt estès per tot l'habitatge. Magdalena va arribar gairebé fins a la porta de sortida, però no va aconseguir obrir-la.

A l'exterior, els seus veïns van començar a escoltar petites detonacions (provocades per mobles i objectes que cremaven) i també observaren el fum que sortia per una de les finestres de la casa. Davant d'això, decidiren donar avís a la Policia Local de Santa Margalida, que envià ràpidament fins a aquesta direcció totes les patrulles disponibles.

Els agents van comprovar que la casa era en flames i no van dubtar a forçar la porta d'accés, davant de la certesa que els seus dos moradors no havien aconseguit escapar. L'anciana va aparèixer a escassos metres, inconscient i en estat crític. Els metges, que van arribar minuts després, van intentar reanimar-la, però va morir. El seu marit seguia a l'interior, en un lloc indeterminat, i va ser impossible auxiliar-lo perquè les flamarades apareixien a tot arreu.

Quan els bombers van aconseguir controlar la situació, els agents de la Guàrdia Civil que s'havien fet càrrec de la investigació van localitzar Josep Nadal a la saleta, amb el cos cremat i a prop de la seva cadira de rodes. La doble tragèdia tan temuda com esperada s'havia consumat. Al carrer, nombrosos veïns romanien presenciant les tasques d'extinció, que es van prolongar fins a les 7.40 hores del matí. La Policia Judicial de Pollença està instruint l'informe final sobre la tragèdia de Santa Margalida.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.