muy nuboso
  • Màx: 20°
  • Mín: 14°
16°

Dotze entitats fan pinya per a la inserció laboral dels discapacitats

L'objectiu és contribuir a millorar la qualitat de vida del col·lectiu


Dotze institucions signaren ahir un conveni per col·laborar en la inserció laboral de persones discapacitades. Entre aquestes hi ha entitats privades, com l'Associació Mallorquina de Salut Mental Gira-sol, i altres de públiques, com la Conselleria de Treball, el SOIB, S'Institut de Serveis Socials i els consells insulars de Menorca i Eivissa.

Aquesta iniciativa té una vigència anual i es creà per primera vegada l'any 2001 amb l'objectiu d'elaborar de manera conjunta un pla per contactar amb empreses i estudiar-ne les necessitats. Una altra línia d'actuació del conveni consisteix a fer campanyes de difusió publicitària per donar a conèixer la proposta entre els discapacitats. A més, es dissenyen programes unificats per a la formació d'aquest col·lectiu en diferents matèries, com informàtica i idiomes estrangers.

En el 2003 els programes desenvolupats per les entitats que signaren aquest acord atengueren 777 persones, de les quals un 51'9 per cent eren dones. Una tercera part dels usuaris són joves d'entre 16 i 24 anys, mentre que els que tenen entre 25 i 29 anys representen el 23 per cent del total d'atesos. Es feren 266 contractes laborals nous, 71 més que en el 2002, i se'n renovaren 60.

Joan Miquel Fiol, tècnic de la xarxa d'orientació del SOIB, explicà que «és molt important que la inserció laboral es faci en empreses ordinàries i no just en centres especials d'ocupació per a persones discapacitades, perquè és la millor manera d'afavorir-ne la plena integració social, d'aconseguir que realment no visquin en petits guetos al marge de l'altra gent».

El mateix Fiol comentà que «el SOIB disposa de personal per fer la funció de preparador laboral. És gent que acompanya els discapacitats quan comencen a fer feina en una empresa ordinària per donar-los confiança i evitar que se sentin massa tots sols. I així com va passant el temps, els acompanyaments es van reduint per no caure en dependències i forçar-los a integrar-se en el nou ambient».

Per la seva banda, la presidenta de S'Institut de Serveis Socials i Esportius, Margalida Vilanova, digué que «les institucions del Consell Insular de Mallorca donen feina a un total de 160 persones». També recordà que «disposam de programes formatius especialitzats en la branca de jardineria».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.