algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 11°
19°

El PP posa condicions per acceptar una investigació sobre Son Espases

Demana que també s'indagui en operacions que impliquen el PSOE

El grup parlamentari popular ha posat condicions per poder votar de manera favorable una proposició no de llei que el PSIB-PSOE presentarà avui, i que sol·licita la creació a la Cambra d'una comissió sobre la compra de Son Espases.

Segons anunciaren els diputats populars Joan Huguet i Gaspar Oliver, acceptaran investigar l'adquisició del solar on s'ubicarà el Son Dureta II si la resta de partits està d'acord a indagar en altres «operacions» que impliquen els socialistes. Per exemple el cas Estribor -que afecta l'Ajuntament de Maó; la compra d'un solar a Son Serra de Marina per part del Pacte de Progrés; i altres actuacions duites a terme pel Consistori de Calvià quan era governat per Margarita Nájera.

En aquest sentit, el PP proposarà la introducció d'una esmena addicional, tant a la proposició del PSIB esmentada com a una altra de similar presentada pel PSM i per EU-EV. Des de les files socialistes hi ha predisposició a analitzar la compra de la finca de Son Serra de Marina. Però, en tot cas, es considera que en els altres dos «casos» la facultat d'analitzar i de «jutjar» els fets correspon als ajuntaments respectius.

D'altra banda el portaveu del PP al Parlament balear, Joan Huguet, sol·licità que la Cambra creï una comissió no permanent que estudiï les necessitats de les Balears en matèria d'Educació i de Sanitat. Huguet recordà que tant Jaume Matas com Francesc Antich proposaren durant la campanya electoral la revisió de les aportacions estatals en aquestes dues àrees.

El PP vol que la CAIB rebi més doblers de Madrid, però «sense que això impliqui sortir del sistema de finançament autonòmic comú a tots els territoris».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.