L'Acadèmia de Medicina féu una gran inauguració del curs 2003-04

La Banca March va rebre una menció pel suport econòmic donat

TW
0


L' Acadèmia de Medicina de les Illes Balears va celebrar la sessió inaugural del curs acadèmic 2003-04 entre una gran expectació. L'acte va comptar amb la presència del president del Govern, Jaume Matas; del president del Parlament, Pere Rotger; la consellera de Sanitat, Aina Castillo; la consellera executiva de Cultura del Consell de Mallorca, Dolça Mulet; el general Tur i el Nobel de Medicina Jean Dosset.

Alfonso Ballesteros Fernández, president de la institució mèdica, va fer el primer parlament del vespre, que va aprofitar per agrair al Grup Serra la seva tasca de difusió de les activitats realitzades per l'Acadèmia. Motiu pel qual li cedirà retrats d'antics presidents que no figuren a la Gran Enciclopèdia de Mallorca.

Durant aquest discurs, va recordar que «el 1994 passàrem de dependre del Govern central al Govern autonòmic, i això ens va suposar un greu perjudici, ja que malvivíem a base de subvencions irregulars i aleatòries, segons el gestor de torn. Però sembla que a l'actual legislatura les coses van canviant cap a millor i els polítics ens comencen a fer cas». Un altre dels organismes esmentats per Ballesteros fou la Banca March, sense el suport econòmic de la qual no hauria pogut catalogar i conservar el seu patrimoni documental.

Francesc Bujosa, col·laborador de Diari de Balears i vicepresident de l'Acadèmia, va ser l'encarregat de fer la sessió inaugural. El tema de la ponència va ser «La transmissió del coneixement mèdic, el mitjà i el missatge».

La sessió inaugural va acabar amb el lliurament de premis a treballs mèdics. Josep Lluís Aguilar va rebre el de l'apartat de neurologia; Ramon Rotger, el de pediatria; Miquel Andreu Capó, el de salut laboral; Francisco Tadeo, el de gestió sanitària; i Llorenç Socias, el de medicina específica.

Per una altra banda, Francesc Verdú, conseller delegat de la Banca March, va recollir la distinció Cèdul·la Fundacional, mitjançant la qual es reconeixia les aportacions econòmiques rebudes per part de la institució bancària. Josep Miquel Vidal Hernàndez i Miquel Àngel Limón Pons, membres de l'Institut Menorquí d'Estudis, reberen els títols mitjançant els quals passaven a formar part de la Reial Acadèmia de Medicina de Balears.