El president de la Federació d'Associacions de Pares i Mares d'Alumnes (FAPA), Fernando Martín, va ser molt crític amb les mesures anunciades ahir pel conseller d'Educació i Cultura, Francesc Fiol. Martín va deixar ben clar que el col·lectiu no tolerarà que tant en la normalització lingüística com en altres temes «s'obviïn els consells escolars», on estan representats.
Martín va assegurar que «en principi entenem que la voluntat que té el conseller és lloable». «Ara bé, aquestes mesures són poc operatives i creen dificultats en l'ensenyament», va afegir el president de la FAPA. Segons Martín, «l'elecció de la llengua d'aprenentatge de la lectura i l'escriptura en les aules que tenguin pocs nins es podrà realitzar, però en aules que tenguin uns 25 alumnes, per exemple, i un percentatge ics dels pares vulguin que els seus fills s'iniciïn a la lectura i a l'escriptura en català o en castellà, això no serà possible».
L'aspecte que va criticar especialment el representant de la FAPA és el fet que «els centres que vulguin superar els decrets de mínims hagin de fer una consulta a la totalitat dels pares. La millor manera seria acudir als consells escolars, que no volem que s'obviïn i en els quals els pares ja estan representats».
Igualment, Martín va advertir que «ens estam movent i ja hem demanat una reunió amb el conseller per tractar d'aquests temes».
També des de l'àmbit educatiu, Biel Caldenteny, de l'STEI-i, va lamentar que «no hem tingut cap tipus d'informació prèvia, la qual cosa és un menyspreu». A més, consideren que «és una passa més per dificultar la normalització lingüística i un disbarat pedagògic que els pares i mares puguin triar a la carta la llengua d'ensenyament. Això o segregarà l'alumnat o posarà professors particulars. També és un menyspreu als consells escolars, que no decidiran sobre el Decret de Mínims. Finalment, és una discriminació per als castellanoparlants, ja que es dificultarà la integració».
D'altra banda, des del PSIB, la diputada Aina Calvo va afirmar que «el Govern utilitza la llengua per crispar i dividir la societat», i «utilitza les modalitats lingüístiques com a elements de disgregació». Així mateix es mostrà molt crítica amb el fet que en el futur n'hi hagi prou d'acabar ESO per equiparar els coneixements de català amb el certificat C (mitjà). «Això significarà una passa enrere», va afirmar.
Sense comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
De moment no hi ha comentaris.