muy nuboso
  • Màx: 20°
  • Mín: 13°
17°

El Comitè d'Emergència balear comprarà menjar, flassades i vacunes a la població de Bam

El Govern transferí ahir 150.000 euros a les sis organitzacions humanitàries que hi treballen

BIEL MOLLPalma.
El Comitè d'Emergència balear farà arribar menjar, flassades i vacunes a la població iraniana de Bam. El terratrèmol patit per aquesta ciutat el passat 26 de desembre ha deixat la regió en una situació desesperada. De moment, es calculen més de 25.000 morts.

Creu Roja, Unicef, Medicus Mundi, Metges del Món i Apotecaris Solidaris, són les ONG que integren el dit comitè d'emergència. Aquesta associació es creà durant la crisi de l'Iraq amb l'objectiu d'enviar material i personal qualificat en zones que pateixen situacions desesperades.

El procediment habitual d'actuació del comitè consisteix, primer de tot, a saber l'estat real del lloc on volen enviar l'ajut mitjançant informants locals. Després, seleccionen les necessitats més importants i hi destinen els recursos disponibles.

Per la seva banda, l'assemblea de la Creu Roja a les Balears ha obert sis comptes bancaris a través dels quals pretén captar doblers per enviar a la regió afectada pel terratrèmol. Els bancs col·laboradors són la Caixa, Sa Nostra, Caixa Colonya de Pollença, la Caixa Rural, el Banc de Sabadell.

La consellera de Presidència, Rosa Puig, es reuní ahir amb els representants de la plataforma d'emergència. L'objectiu de la trobada va ser acordar quina és manera més «ràpida i efectiva» de gestionar els 150.000 euros que la Direcció General de Cooperació del Govern els ha donat.

En paraules de Maria Antònia Caimari, presidenta d'UNICEF a les Balears, «la decisió final es va prendre per unanimitat, hi va haver un acord absolut». Es decidí concentrar els doblers en una sola organització per agilitar així els tràmits burocràtics de la donació i possibilitar que arribi tan prest com sigui possible a l'Iran.

La delegació de Creu Roja serà l'encarregada de gestionar els doblers, perquè ja hi ha personal d'aquesta organització a la ciutat de Bam. D'aquesta manera, com que coneixen la situació de primera mà i ja tenen persones allà fent tasques de primers auxilis, poden actuar amb rapidesa, que és el que interessa en un cas com aquest.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.