nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín:
17°

Un pertorbat mata un ciclista amb l'ambulància robada a Son Llàtzer

Va ser detingut després d'una fuga desenfrenada a l'aeroport de Son Sont Joan

100920
Jaime Modesto Arrom quedà estès en terra. Res no es pogué fer per salvar-li la vida.


Un home de 59 anys, Antonio R., veí de Llucmajor, amb les facultats mentals pertorbades, va robar ahir una ambulància a l'hospital de Son Llàtzer i, en una fuga desenfrenada, va atropellar un ciclista i li va causar la mort.

L'incident es va iniciar cap a les dotze del migdia. L'home va causar un altercat al recinte de Son Sant Joan i fou traslladat pel personal fins a la zona mèdica. El facultatiu de guàrdia, en veure que estava molt alterat, aconsellà que fos visitat per un especialista a Son Llàtzer. El trasllat es va dur a terme en una ambulància, seguida per una patrulla del Cos Nacional de Policia.

Mentre s'esperava que l'home fos atès, personal de l'hospital digué als agents que no era necessari que quedassin, ja que ells se n'encarregarien. Tanmateix, Antonio R. despistà el personal sanitari i va sortir del recinte hospitalari. Es va dirigir cap a una ambulància del 061. El vehicle tenia les claus al contacte i Antonio R. es va escapar. En un primer moment es va dirigir cap a la rotonda del final del carrer Manacor i prengué en direcció al Coll d'en Rabassa. Conduïa a tota velocitat i testimonis presencials explicaren que manejava l'ambulància «d'una manera molt forassenyada i anava d'un costat a un altre». A l'altura de Mercapalma es va topar amb un ciclista, J.J.S.O., de 36 anys, a qui envestí. L'home quedà estès en terra, però no patí lesions greus.

Aquest accident no va detenir Antonio R., i en el tram que arriba fins a la rotonda situada al costat de Carrefour va colpejar una desena de vehicles. Per sort ningú no en resultà ferit, encara que els danys materials foren importants.

Tanmateix, el pitjor encara havia d'arribar. El pertorbat va travessar aquesta rotonda i es va dirigir al Coll d'en Rabassa. En aquest tram de carretera es va trobar amb un altre ciclista, Jaime Modesto Arrom Lostos, de 42 anys. El ciclista va ser envestit per darrere, va sortir volant i es va colpejar el cap contra el vidre davanter de l'ambulància. Després va caure en terra i va quedar inconscient. El personal sanitari el va atendre al lloc dels fets, però res no es pogué fer per salvar-lo, ja que tenia un fort traumatisme cranial.

El conductor de l'ambulància va seguir la marxa i va enfilar cap a l'aeroport. Malgrat que diversos vehicles particulars i patrulles de la Policia Local i del Cos Nacional de Policia el seguien, assolí l'autopista. Un cop al carril que el portava a Son Sant Joan colpejà diversos vehicles més que li «interrompien» el pas. Aconseguí entrar a la zona aeroportuària i es va dirigir cap a l'àrea de sortides de passatgers, però va aturar bruscament l'ambulància perquè va observar que dos al·lots i una dona travessaven el pas de vianants.

Tot seguit un conductor que li anava al darrere aconseguí reduir Antonio R. L'home no s'hi va resistir, però feia mostres que les seves facultats mentals estaven molt alterades. Immediatament després la Policia es va fer càrrec del detingut, que quedà ingressat a la Unitat de Psiquiatria de Son Llàtzer.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.