algo de nubes
  • Màx: 28°
  • Mín: 20°
25°

Els municipis afectats accepten el nou projecte de l'eix transversal de l'aigua

Jaume Font afirma que s'assegura la protecció de Crestatx i de les fonts Ufanes

94082
Font reunit amb els representants municipals al parc natural de s'Albufera.
Els representants del ajuntaments d'Alcúdia, Campanet, Llubí, Muro, Pollença, sa Pobla i Santa Margalida donaren ahir el vistiplau a la modificació del projecte de conducció d'aigua des de l'estació de sa Marineta de Llubí fins a la font de Sant Joan a Muro, i que connectarà amb la desaladora d'Alcúdia.

Amb aquest pla nou, el Govern exclou de l'eix transversal els aqüífers de Crestatx i de les fonts Ufanes (Campanet). Precisament ahir el conseller de Medi Ambient del Govern, Jaume Font, es desplaçà al parc natural de s'Albufera per explicar als batles i als regidors els detalls d'aquesta modificació. Després de la reunió, Font es mostrà satisfet per la resposta obtinguda dels representants municipals.

Un dels punts més importants pel conseller és que l'estudi redactat en la passada legislatura proposava vuit pous d'extracció i tres d'infiltració a Crestatx, mentre que ara es protegeixen Crestatx i les fonts Ufanes. En aquest sentit, el primer edil de Campanet, Francesc Aguiló, expressà la seva satisfacció per l'eliminació de «la canonada que es preveia dur a les Ufanes; així desapareix la possibilitat que es puguin connectar pous sense que en poguéssim controlar l'extracció».

La regidora de Medi Ambient d'Alcúdia, Melciora Gómez (PSOE), també es mostrà d'acord amb la nova planificació del Govern. «L'artèria arribarà de Palma i connectarà Llubí amb Alcúdia i es preveu que s'allargui fins a Pollença, Muro i Can Picafort», assenyalà Font. I afegí que «el traçat anterior afectava qualque zona ANEI i ara aquest projecte evita el pas per llocs protegits».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.