nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 14°
16°

Veïns i entitats de la Real anuncien mobilitzacions contra l'Ajuntament

Pensen que les urbanitzacions i el futur hospital amenacen el barri

Les entitats ciutadanes del Secar de la Real anunciaren ahir que duran a terme mobilitzacions si Cort no fa marxa enrere en relació als diferents projectes urbanístics que afectaran el poble.

L'Associació de veïns del Secar, l'Associació de Sant Bernat, la congregació del Sagrat Cor i la Comunitat de regants de la Síquia d'en Baster manifestaren la seva preocupació pel futur d'una zona que «veu amenaçat el seu entorn paisatgístic per la ciutat sanitària de Son Espases i de les diferents àrees residencials que es projecten al seu voltant».

En aquest sentit, la presidenta de l'Associació de veïns del Secar de la Real, Maria Assumpció Renom, informà que es presentaran al·legacions al Pla territorial de Mallorca «per intentar que no s'urbanitzi de manera tan brutal». Renom advertí l'Ajuntament de Palma que si no opta per conservar aquesta zona verda, els veïns del Secar estan disposats a iniciar acccions públiques de protesta.

La primera actuació en aquest sentit podria fer-se avui mateix, en el decurs de la darrera sessió plenària consistorial d'enguany. Els veïns demanaran la paraula davant la batlessa, Catalina Cirer, qui acusen de no rebre'ls des que va prendre possessió del seu càrrec.

Però les controvèrsies que susciten els projectes urbanístics a la zona no «irriten» només el teixit associatiu del poble. En la mateixa línia argumental l'investigador històric Antoni Gorrías, aclarí que, a més del monestir cistercenc, cal protegir altres elements tan importants com els molins hidràulics de la Real i dels Dimonis i les síquies de la Vila i d'en Baster. Aquesta darrera és l'única síquia musulmana a tot Europa que continua en actiu proveint d'aigua una gran ciutat.

«Bastaria que es decidís protegir, amb la figura de «conjunt històric», un perímetre d'entre 100 i 200 metres entorn del Monestir de la Real», manifestà Gorrías. En aquesta línia, el representant de la comunitat de regants de la síquia d'en Baster, Ricard Terrades, i el rector del Monestir, Antoni Vallespir, mostraren la seva preocupació per tota la zona del Secar i s'afegí a la petició dels veïns perquè quedi protegida.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.