muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín: 12°
16°

Cort estudia imposar una taxa als caixers que ocupen la via pública

La proposta sorgí d'EU-EV i afectaria entitats bancàries i videoclubs

L'Ajuntament de Palma estudia la possibilitat d'imposar una taxa als caixer automàtics que ocupin espai a la via pública. La mesura parteix d'una proposta del grup municipal d'Esquerra Unida-Els Verds i afectaria sobretot les entitats bancàries i els videoclubs que disposin d'aquestes instal·lacions, distribuïdes per tota la ciutat.

El tinent de batle d'Hisenda, Pedro Àlvarez, donà ahir el vistiplau a la valoració d'un projecte que es podria fer realitat al llarg del 2004. Gravaria, en suma, l'activitat de les 500 oficines que es calcula que hi ha a Palma amb aquestes característiques.

«Ens hem compromès a elaborar-ne un estudi acurat per valorar el que suposaria la creació de la taxa. La iniciativa d'EU-EV sembla raonable i, si no existeixen problemes jurídics o econòmics insuperables, la durem endavant. És un dret del Consitori al qual, en principi, no temim perquè renunciar», manifestà Àlvarez.

El nou tribut s'emmarcaria en la ja existent taxa d'ocupació de la via pública, pagada pels locals que envaeixen espai públic, com ara botigues, bars, restaurants i altres establiments d'oci. Aquesta figura ja s'imposa en algunes ciutats de l'Estat epanyol i en aquests moments l'Ajuntament de Madrid també n'estudia la implantació.

El promotor que la iniciativa arribi a Palma, Eberhard Grosske, es mostrà satisfet de la presa en consideració de Cort, «perquè la taxa s'ajusta perfectament al concepte d'ús d'un espai públic per a una activitat privada». Segons Grosske, l'exempció del pagament d'aquest impost a les entitats financeres i d'altres tipus suposa un greuge comparatiu».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.