algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 13°
20°

El Govern prepara un nou concurs per donar el servei d'ambulàncies

La concessionària actual reclama 11 milions d'euros a Salut

S.C. Palma.
La consellera de Salut i Consum, Aina Castillo, espera que el Consell Consultiu informi el Govern «abans de Nadal» per saber si l'Executiu autonòmic pot afrontar el pagament dels 11 milions d'euros que reclama la UTE concessionària del servei de transport sanitari terrestre de les Balears.

A l'espera de l'estudi del Consell Consultiu, la consellera ha reconegut que «de manera paral·lela a l'informe» els tècnics de l'Executiu autonòmic estan preparant «les bases noves» per si l'avaluació és negativa i «fa falta convocar un nou concurs» per a l'adjudicació d'ambulàncies i per poder fer-ho «com més aviat millor».

La unió temporal d'empreses (UTE) formada per Idus de Comunicación SA, Helicópteros del Sureste SA (Helisureste) i Transports Aeris del Sud SA, concessionària del servei de transport sanitari terrestre i aeri públic de les Illes reclama al Govern un dèficit de 6 milions d'euros entre la dotació del contracte de concessió i el cost real del servei que el Pacte de Progrés es va comprometre, en el seu dia, a assumir.

També assumí donar els més de 4 milions d'euros en augments de salaris als treballadors de les ambulàncies inclosos en el conveni col·lectiu aprovat pocs dies abans de les eleccions autonòmiques del passat mes de maig.

La consellera Castillo va dir al Parlament que el gerent anterior de l'IB-salut, Juli Fuster, es comprometé amb la concessionària a esmenar el «desequilibri» econòmic existent entre l'import del contracte del servei i les despeses reals que hi ha en la seva prestació, diferència que una posterior auditoria encarregada per l'Executiu autonòmic va xifrar en més de 6 milions d'euros (més de mil milions de les antigues pessetes).

També es va comprometre a assumir els més de 4 milions d'euros en augment de salaris als treballadors de les ambulàncies que el conveni col·lectiu preveu. Així mateix, la consellera Aina Castillo també va dir al Parlament que la concessionària actual «està a punt de fer fallida» per culpa del dèficit econòmic que pateix.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.