muy nuboso
  • Màx: 15°
  • Mín: 12°
15°

La Sala instal·larà una planta per reduir els nitrats de l'aigua potable

L'objectiu prioritati és obrir el pou número 1 que està clausurat

L'Ajuntament de Búger adquirirà una planta per eliminar l'alt nivell de nitrats que conté l'aigua potable del municipi. A més de millorar la qualitat del líquid, l'objectiu prioritari és obrir el pou número 1 que, segons l'Ajuntament, es troba clausurat des de l'any 1999.

Ara fa quatre anys el pou número 1 es tancà per mor d'una contaminació fecal causada per una forta tempesta que arrossegà els sediments d'una finca propera fins a aquest pou. En aquest sentit, el batle de l'Ajuntament de Búger, Manuel Patiño (UM), assegurà ahir que «les darreres analítiques realitzades per la Conselleria de Salut i Consum constaten que ara no existeix cap tipus de contaminació fecal en aquest pou, però de moment no ens permeten obrir-lo perquè el nivell de nitrats és elevat».

Dels tres pous que subministren aigua potable a Búger, el número 1 és el que ofereix un major cabal. «La nostra intenció és resoldre aquesta qüestió perquè és el pou de major cabal i, a més, disposa d'una bomba gran i això ens permetria disposar d'aigua potable més barata per al poble», explicà.

El batle de Búger ja s'ha posat en contacte amb una sèrie d'empreses per conèixer el cost que pot suposar aquesta inversió per a l'Ajuntament i si és possible durà a terme aquesta millora el proper any 2004. De moment, segons el batle, els altres dos pous són suficients per cobrir les necessitats del municipi.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.