algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín:

El xinès acusat de matar el seu germà a Palma diu que actuà en defensa pròpia

El fiscal demana 13 anys de presó per a Zouliang Li per clavar-li un ganivet al cor

63316
El ciutadà xinès acusat, Zouiang Li, ahir a l'Audiència de Palma.
El judici contra un ciutadà xinès acusat de matar el seu germà a Palma l'agost del 2002 començà ahir a l'Audiència Provincial de Palma. El fiscal sol·licita una condemna de 13 anys de presó per a Zouliang Li, de 40 anys, acusat de provoc ar la mort del seu germà Bao Li després de clavar-li un ganivet al pit. La defensa demana com a màxim un any de presó per a l'imputat.

La vista, que serà amb un jurat popular, començà al matí amb la declaració de l'acusat i continuà a l'horabaixa amb la declaració de diversos testimonis. Els fets succeïren al voltant de les nou del matí del dia esmentat en un habitatge del carrer del Socors on vivien l'acusat, el seu germà, una germana d'ells, el seu marit i els infants. L'imputat admeté haver causat la mort del seu germà, però manifestà que havia actuat en defensa pròpia.

Zouliang Li digué que el seu germà li recriminà que el volum de la ràdio de la seva habitació, «que tenia en marxa per aprendre una mica d'espanyol», estava massa fort i la hi va desendollar diverses vegades «perquè gastava molta electricitat».

L'acusat afirmà que la va tornar a posar en marxa i que el seu germà li va tirar un tassó, després l'agredí amb la cama d'una cadira i tot seguit anà cap a ell amb la mà aixecada i empunyant un ganivet, «amb la intenció de matar-me».

Zouliang Li assegurà que agafà al seu germà pel canell i aconseguí que baixàs el ganivet fins a la panxa perquè l'amollàs, i que ambdós forcejaren «durant 20 minuts al passadís». El ganivet acabà clavat en trajectòria descendent al costat de Bau Li i, a dins, la fulla es girà 180 graus i tocà un ventricle. Bao Li caigué en terra i, segons el seu germà, «va intentar agredir-me un altre pic amb una cadira, però no tenia forces».

L'acusat agafà el seu germà en braços i el dugué al carrer per demanar ajuda, però Bao Li morí dessagnat mentre esperava l'arribada d'una ambulància. L'advocat defensor, Joan Verger, sol·licita per aquest motiu un any de presó com a màxim i ahir explicà que l'imputat va ajudar el seu germà a baixar al carrer i sempre ha col·laborat amb la Justícia. El fiscal Pedro Horrach considera que la discussió pel volum de la ràdio va degenerar en una baralla violenta i l'acusat agafà un ganivet i el clavà al seu germà de manera deliberada i sense justificació, i per això sol·licita una condemna de 23 anys de presó.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.