nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 16°
18°

Creix un 61% la preocupació de les empreses per prevenir accidents

CAEB detecta una major conscienciació per evitar els riscs laborals

El Gabinet Tècnic de Prevenció de Riscs Laborals (PRL) de la CAEB ha tramitat enguany un 61% més de consultes en aquesta matèria que el 2002. «El progressiu increment de la conscienciació i preocupació de les empreses i treballadors ha estat decisiu», comentà Mavia Isern, directora del gabinet.

El 90% del teixit econòmic balear el constitueix la petita i mitjana empresa, amb escassos recursos materials i humans per garantir una gestió i una actuació preventiva de qualitat. En aquest sentit, Mavia Isern assenyalà que «la majoria de les empreses tenen dificultats per aconseguir una gestió integrada de la prevenció, per la qual cosa la nostra funció es podria comparar a la d'un PAC, és a dir, oferim una assistència preventiva gratuïta a tots els nostres associats».

El Gabinet Tècnic de PRL de la CAEB ha atès enguany 300 consultes en matèria de prevenció de riscs laborals, la qual cosa representa un increment del 61% respecte del 2002, en què tan sols es feren 185 consultes. «Ens sentim satisfets amb la implicació que han demostrat les empreses, des de la creació del gabinet el març del 2001», destacà Mavia Isern.

Tot i el progressiu increment de la conscienciació de les empreses per reduir els índexs de sinistralitat, aquestes han de fer front ara a les exigències de la reforma de la Llei de prevenció de riscs laborals. Aprovada el 27 de novembre passat, la reforma implicarà «un major control de les administracions competents sobre la seguretat dels treballadors a les empreses», comentà la directora del gabinet de PRL de la CAEB.

A partir de la reforma de la Llei, la prevenció de riscs laborals haurà d'integrar-se en el sistema general de gestió de l'empresa. D'altra banda, aquells sectors empresarials d'alt risc o activitats perilloses, independentment de contractar els serveis d'empreses especialitzades en la gestió de la prevenció, hauran de tenir diversos treballadors formats en la matèria. Aquest nou marc normatiu «necessitarà d'un suport econòmic a les Pimes per poder fer front a la reforma», digué Isern.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.