algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín: 11°
15°

Pere Rotger: «Esper que el PSOE no pacti amb un trànsfuga»

Avisa els socialistes davant una possible moció de censura

J.M.SASTRE.Ses Salines.
Dimarts la cúpula del PP decidirà en mans de qui deixa el partit a ses Salines. Mentrestant, les dues parts enfrontades, el batle Sebastià Vidal i els seus dos regidors incondicionals (Rafel Serra i Maria Bonet) d'una banda i una majoria de la junta local del PP encapçalada pel president, Tomeu Galmés i el regidor Xisco Garí, per l'altra, estan a l'espera de saber qui se «sacrifica». Maldament, tot apunta que, finalment, es mantindrà Vidal i «caurà» Garí.

Això almanco és el que es desprèn de les paraules del president insular del Partit Popular, Pere Rotger, el qual, malgrat assegurar que «fins dimarts no hi haurà res» perquè «hem d'escoltar les dues parts», va declarar ahir a Diari de Balears que «esper que el PSOE no pacti amb un trànsfuga per presentar una moció de censura», en clara al·lusió a Garí, qui passaria al grup mixt si fos expulsat del PP. Aquestes paraules reforcen la hipòtesis que apunten que el batle Vidal ha tingut sempre i continua tenint el suport del president del partit, Jaume Matas.

En el cas que el Partit Popular expulsi Garí i, segons ha pogut saber aquest diari, el regidor estaria disposat a arribar a un acord de Govern amb PSOE i Sur Unificat ja que, de fet, ja hi ha contactes. En aquest sentit, el portaveu del PSOE, Antoni Perelló, manifestà que, en el cas que quedi aquesta situació, «s'hauria d'estudiar però, en principi, crec que si el PP expulsa Garí, aquest no seria un trànsfuga, trànsfuga és el que se'n va d'un partit».

Amb tot, la moció de censura es va gestant a poc a poc. D'una banda, el portaveu de Sur Unificat, Joan Bauçà, postula al número u del PSOE, Sebastià Burguera com a proper batle de ses Salines. Lògicament això agrada als socialistes perquè «som el partit més votat», diu Perelló. Un altre punt que avala l'existència de negociacions entre aquests dos partits i Xisco Garí, és que aquest darrer ja ha anunciat al portaveu de SU que donarà suport a la creació de l'entitat local menor per a la Colònia de Sant Jordi, una de les condicions que posen els independents de la zona costanera a qualsevol partit per parlar de pactes i mocions de censura.

UM, per la seva banda, roman també a l'espera d'esdeveniments, Antoni Caldentey però, deixà una cosa clara: «Si s'n va Vidal rompem el pacte amb el PP». Tant és així que Caldentey no descarta fer costat a un altre equip de govern «estable sigui amb UM o sense UM».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.