cielo claro
  • Màx: 21°
  • Mín: 14°
20°

Crearan 102 places i dos centres de dia per a persones excloses

Aquest és el fruit d'un conveni entre el Consell de Mallorca, l'Ajuntament i el Govern balear

La xarxa d'inserció social de persones en situació o en risc d'exclusió social serà ampliada amb 102 places, que se sumaran a les 326 actuals, en dos nous centres de dia a la Casa de Família i ca l'Ardiaca 2, mentre que també s'ampliarà l'horari i la capacitat del centre de dia de sa Placeta. Aquestes novetats varen ser acordades per Consell de Mallorca, Ajuntament de Palma i Govern balear, que les comunicaren als representants de les principals entitats que treballen amb els exclosos.

La presidenta de l'Institut de Serveis Socials, Margalida Vilanova, i la regidora d'Assumptes Socials del Consistori palmesà, Margalida Ferrando, van presidir la reunió, mantinguda ahir dematí al Consell, a la qual també van assistir la directora de l'Àrea de Serveis Socials de l'Institut, Cati Borràs, i la directora de Planificació i Ordenació Social de la Conselleria de Presidència, Lluïsa Capó.

De part de les entitats hi van anar Paco Sans, responsable del Col·lectiu Zaqueo; Antoni Garau en nom de La Sapiència; Jaume Santandreu de part d'Es Refugi; Teresa Suárez, d'Intress, empresa que gestiona l'alberg de transeünts de Can Pere Antoni; Gaspar Aguiló, director de Ca l'Ardiaca, i el vicepresident i el gerent de Creu Roja, Pere Coll i Biel Huguet, respectivament.

Segons va explicar Vilanova, «després d'analitzar l'actual xarxa d'inserció social es va detectar una manca de places d'atenció per a les persones en situació o en risc d'exclusió social, com també un lloc on aquestes puguin passar les 24 hores i no només la nit. D'aquí ve la decisió d'obrir dos nous centres de dia i ampliar les places disponibles».

La presidenta de l'Institut va destacar la importància que d'aquestes 428 places o llits resultants de l'ampliació, 122 tinguin un perfil de baixa exigència, el qual significa que són places disponibles durant tot l'any, les 24 hores del dia i sense limitació d'horaris, «una condició bàsica per a moltes persones».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.