algo de nubes
  • Màx: 14°
  • Mín: 10°
11°

Guàrdia Civil i Policia Local podran retirar el carnet de conduir a l'acte

Ho efectuaran quan els conductors hagin comès una infracció greu

Des del pròxim 1 de gener, la Guàrdia Civil o la Policia Municipal podran retirar tot d'una i en plena carretera el carnet de conduir a qui es vegi involucrats en una situació de perill o hagi comès cap infracció d'especial gravetat. Aquesta mesura es preveu en una reforma de darrera hora incorporada pel Govern al Senat en la llei d'acompanyament dels pressuposts.

L'esmena del PP parla d'«agent de l'autoritat, perquè el carnet de conduir el podrà retirar no tan sols la Guàrdia Civil, sinó també els policies municipals». La suspensió del permís la decidirà l'agent si comprova que el conductor infractor o implicat en un accident presenta símptomes evidents d'haver perdut les condicions necessàries per menar.

Després de la retirada del carnet, la conseqüència immediata serà que l'afectat s'haurà de tornar a examinar de totes o d'una de les tres proves exigides: el test psicofísic, els exàmens teòrics i els pràctics. Fins ara aquesta potestat només la tenien els caps provincials de Trànsit, que obrien el procés administratiu corresponent.

Aquesta esmena fou incorporada en la ponència encarregada d'elaborar l'informe del projecte de llei d'acompanyament. Segons informaren fonts del grup del PP, respon a les mesures anunciades pel ministre de l'Interior, Àngel Acebes, quan presentà el nou pla impulsat pel Govern per reduir els accidents de circulació.

A més, la mesura comporta la modificació de l'article 67, de manera que s'estableix la suspensió d'un any del carnet per als conductors que cometin cap infracció molt greu i substitueixin la revocació d'aquell per un curs de reciclatge i el superin amb èxit.

El senador socialista Juan Barranco anuncià ahir que presentarà un vot particular contra aquesta esmena del PP, que troba arbitrària. De fet, en els anys 80 el Suprem dictaminà que aquesta mesura cautelar de retirada del permís no s'havia d'aplicar amb caràcter general.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.