algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín: 11°
14°

Cort ha obert enguany 448 expedients per infracció urbanística

La majoria de les sancions s'imposen arran de denúncies presentades per veïnats

74754
Les infraccions més freqüents responen a la realització d'obres sense llicència i a excés de volum en les construccions.

L'Ajuntament de Palma ha iniciat, al llarg de l'any 2003, un total de 448 expedients sancionadors per incompliment de la disciplina urbanística. Segons informaren fonts oficials de la Gerència d'Urbanisme aquesta xifra, que suposa un increment del 7 per cent respecte de l'any anterior, «és conseqüència de l'escrupolositat dels funcionaris de Cort a l'hora d'aplicar les normes vigents en aquesta matèria».

Es dóna la circumstàcia que la majoria d'expedients s'obren a partir de denúncies presentades pels mateixos veïns dels propietaris que realitzen les suposades irregularitats, «malgrat que també hi ha casos en què les infraccions són detectades pels celadors de Cort que efectuen les corresponents rutes de control», indicaren els portaveus de la Gerència.

Quant a les infraccions més freqüents per part dels ciutadans en matèria urbanística, destaquen: el tancament de terrasses amb materials amb components de PVC; l'excés de volum de les obres de construcció i la realització d'obres sense llicència.

En aquest sentit, el perfil més habitual quant a les irregularitats detectades correspon a cases situades a fora vila que contenen elements no prevists en el projecte incialment aprovat, com poden ser portes, porxos o teulades que sobresurten més del que s'havia projectat.

Dins Palma, les irregularitats que es detecten tenen altres peculiaritats, com ara la manca de permisos per instal·lar bastiments a la via pública o la realització de modificacions interiors sense llicència d'obra major.

D'altra banda, les mateixes fonts aclariren que els terminis que es concedeixen per subsanar les deficències no solen ser causa de sanció ja que, segons Urbanisme, el temps que es dóna normalment és suficient per rectificar.

En allò que fa referència als doblers recaptats enguany per l'Ajuntament de Palma per al cobrament de les sancions cal destacar que, malgrat que s'ha incrementat el nombre d'expedients, la xifra és inferior a la de 2002. Enguany els infractors han hagut de pagar 2'2 milions d'euros, que contrasten amb els 2'7 milions de l'any passat.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.