algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 14°
14°

Denuncien el robatori de 50 coloms missatgers en una finca de Llucmajor

Les aus, valorades en sis mil euros, estaven preparades per a la competició

80780
Miquel Munar mostra les gàbies buides d'un dels colomers.


Miquel Munar, propietari de la finca de Capocorn d'en Munar, que és a Llucmajor, ha denunciat el robatori de 50 coloms missatgers d'un preu elevat, però sobretot i segons assenyalava ahir, «d'un gran valor esportiu».

Aquesta finca és a la carretera que va a Cala Pi i Munar hi té diverses casetes preparades per a la cria d'aquests animals, que valora en més de 120 euros cada un. Per tant, el preu total de les aus arriba a sis mil euros. El propietari sospita que foren diverses les persones que entraren a la seva propietat i que el fet que divendres hi hagués lluna plena els facilità la feina.

Els lladres s'endugueren aquests valuosos coloms posant-los en caixes especials que el propietari guardava per anar a les competicions. Els delinqüents sostragueren tots els exemplars que hi havia dins un colomer i l'amo sospita que «no devien saber que es tracta d'aus que s'empren amb fins esportius».

Munar assenyalà que a cada exemplar, al cap de pocs dies d'haver nascut, se li col·loca una anella entorn de la cama, per indicar que és de la seva propietat. Per tant, els lladres, si es temen que es tracta de coloms missatgers entrenats per competir, no els poden comercialitzar, perquè aquesta anella és impossible de llevar i és l'indicatiu que empren els criadors per demostrar qui és l'amo.

El propietari de Capocorn d'en Munar és membre del Club de Colombofília de Llucmajor i ha obtingut nombrosos trofeus. Va explicar que cada criador de coloms missatgers té una mitjana d'un centenar d'exemplars per competir, ja que cada temporada se'n perden molts, o bé perquè són caçats pels falcons o bé perquè els animals es desorienten i es perden. La competició de coloms missatgers comença el pròxim gener i s'allargarà quatre mesos.

Munar posà èmfasi ahir en la netedat d'aquesta afició i manifestà que tot l'any s'encarrega d'ensenyar als coloms com han de tornar al seu niu. Precisament, la competició consisteix a traslladar l'exemplar fins a un lloc determinat, amollar-lo i comprovar quin temps es torba a tornar al seu niu.

Munar va mostrar la seva confiança que els lladres siguin conscients que aquests animals no es dediquen al consum. «Esper que no els desplomin ni els venguin com a aliment, perquè es tracta d'exemplars que tenen un gran valor competitiu».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.