lluvia ligera
  • Màx: 15°
  • Mín: 12°
14°

Els visitants de les fonts Ufanes s'emporten una gran decepció

El cabal d'aigua quedà reduït ahir després que brollassin dimecres

Els centenars de visitants que accediren durant la jornada d'ahir a la finca de Gabellí Petit per contemplar el fenomen de les fonts Ufanes s'emportaren una gran decepció, ja que el cabal d'aigua havia quedat reduït al mínim després que aquestes haguessin estat brollant des de dimecres passat.

L'espectacle d'aquest fenomen, declarat monument natural pel Govern l'any 2001, tan sols es feia evident ahir entre algunes zones del gran alzinar de la finca, però amb un cabal molt petit, i les grans torrenteres que es formen quan les fonts brollen de manera intensa eren buides.

La gent començà a arribar en gran nombre cap al migdia. La propietat de la finca havia anunciat dimecres, quan les fonts començaren a brollar, que per voluntat pròpia deixaria les portes obertes ahir i avui entre les 9 i les 17 hores per a tota la gent que hi volgués fer una visita.

Dos policies locals de Campanet s'encarregaren a l'exterior de la finca que la gent deixàs els vehicles en zones adients dels voltants per tal que no es produïssin col·lapses. Els fets d'ahir posen de manifest la dificultat de poder regular quan s'ha de exigir de manera justificada que la finca privada estigui oberta al públic per contemplar el fenomen hidrològic, tal com preveu la seva declaració com a monument natural.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.