algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín: 11°
12°

Gesa nega electricitat a l'Ibavi i retarda la construcció de 38 habitatges socials

El Consistori, «fart», es planteja canviar d'empresa amb la liberalització del sector

78566
Al solar del carrer Roses, l'Ibavi té previst construir un edifici d'11 habitatges. | M.F.

M. FUSTER. Capdepera.
El problema de l'habitatge al municipi de Capdepera, sobretot per a la població jove, s'accentua cada cop més a causa dels preus exagerats que demanen les empreses immobiliàries, propietaris i promotors urbanístics. Aquesta circumstància ha estat motiu de debat durant l'anterior legislatura per part dels grups de l'oposició que demanaven i exigien a l'Ajuntament que aportàs solars municipals amb la finalitat de construir habitatges socials.

A finals de la legislatura, l'Ajuntament comprà dos solars i oferí altres dos que tenia en propietat per construir habitatges socials i és ara, amb el canvi de govern a l'Ajuntament de Capdepera, (PP i Es Grup, l'oposició d'abans, ara governen), quan s'han iniciat tots els tràmits administratius per aconseguir que aquests blocs d'apartaments amb un cost més reduït siguin una realitat.

Però, ara el problema és l'empresa de subministrament elèctric Gesa, que està posant traves a l'Institut Balear de l'Habitatge (Ibavi), promotor de les cases socials, per concedir el pertinent comptador d'obra, indispensable per executar el projecte. Així ho manifestà el delegat d'Urbanisme, Antoni Muntaner (Es Grup), qui «fart» de les pressions de Gesa, assegura que «ens plantejam canviar d'empresa quan en el 2004 entri en vigor la liberalització del sector energètic».

L'equip de govern té coneixement que Gesa ha remès una carta al gerent de l'Ibavi, Segismund Morey, informant que des del passat dia 1 d'octubre de 2003 queden en suspens tots els increments de potència o sol·licituds de nous subministres a Capdepera.

El problema, que ve d'enrere, radica principalment que Gesa vol instal·lar línies aèries d'alta tensió i l'Ajuntament de Capdepera exigeix que siguin soterrades «perquè així ho preveuen les Normes Subsidiàries del municipi», explica Muntaner. De fet, aquest conflicte entre la Sala i l'empresa elèctrica ha generat una gran preocupació dintre de la població, tot i que «tant els veïns com els constructors i, fins i tot, el sector hoteler, ens donen tot el suport al posicionament municipal», afirmà el mateix regidor.

L'Ajuntament de Capdepera té projectats 38 habitatges de protecció oficial. El primer bloc que es construirà ja té llicència municipal i consisteix en quatre apartaments al carrer Pizarro de Cala Rajada. Al carrer Gómez Ulla, es construiran dos blocs, un de 10 i l'altre de 13 habitatges. Mentre que en el carrer Roses, es faran 11 apartaments.

Cadascun d'aquests edificis disposa d'un habitatge adaptat a persones amb problemes de mobilitat física, mentre que l'Ibavi cedeix un local a l'Ajuntament perquè ho pugui utilitzar segons les seves necessitats. Ara, tot depèn de la bona voluntat de Gesa, perquè concedeixi els comptadors d'obra i es puguin dur a terme finalment els reivindicats habitatges de protecció oficial.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.