algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín: 13°
14°

Acord entre l'Ajuntament, el Govern i el CIM per reformar el Teatre Principal

Les institucions es comprometen a fer-se càrrec del cost del projecte a parts iguals

86486
L'edifici del Teatre Principal ha de ser objecte d'una rehabilitació important.
| Lluís Planes.

Les tres institucions propietàries del Teatre Principal d'Inca, l'Ajuntament, el Govern balear i el Consell de Mallorca, han arribat a un principi d'acord per posar en marxa el projecte de reforma i rehabilitació de l'edifici. D'aquesta manera, les tres administracions s'han compromès a fer-se càrrec a parts iguals de tot el cost del projecte.

Per acordar les intervencions que ha de desenvolupar el patronat de la fundació del teatre, òrgan gestor en el qual participen aquestes institucions, dimarts es reuniren el batle, Pere Rotger; la consellera insular de Cultura, Dolça Mulet; la directora general de Cultura del Govern, Catalina Sureda i el regidor de l'àrea a Inca, Bartomeu Martínez.

Així, es decidí que la primera passa per tirar endavant la reforma serà que el mes vinent el patronat aprovi el plec de condicions per adjudicar la redacció de l'avantprojecte, per un valor d'uns 252.000 euros. L'elaboració d'aquest avantprojecte serà d'acord amb el pla ja establert durant la legislatura passada. El primer edil, Pere Rotger, afirmà que aquest pla funcional és molt ambiciós i que, en aquest sentit, es demanarà que l'avantprojecte reculli la possibilitat de desenvolupar les obres per fases.

D'aquesta manera, es donarà prioritat a la millora de l'espai escènic i de les mesures de seguretat a l'edifici. Es deixaran per més endavant altres intervencions previstes en el pla funcional, com l'adequació de la part alta de l'immoble per a un escola de teatre, o la compra i l'enderrocament d'habitatges pròxims per millorar els accessos.

El batle expressà la seva satisfacció per aquest acord, que es va marcar com una de les prioritats per a la present legislatura. Durant el darrer curs polític, Rotger es queixà que el Govern no volgués fer-se càrrec de la seva part en la reforma, tot i ser copropietari del teatre.

La rehabilitació d'aquest espai emblemàtic s'ha vist ajornada aquests darrers anys per falta d'interès i per diferències entre les institucions responsables. Un informe de la manca de mesures de seguretat a l'interior de l'edifici ha motivat que es decideixi reduir la capacitat del pati de butaques per a la projecció de cinema, l'única utilitat que l'immoble té ara mateix.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.