algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín: 13°
13°

Els arquitectes qüestionen que el Palau de Congressos es faci al moll

El Col·legi organitza unes jornades sobre el futur de la façana marítima

El Col·legi d'Arquitectes de les Balears (COAB) qüestionà ahir la idoneïtat d'ubicar el futur Palau de Congressos al moll Vell de Palma. Segons el degà de l'organització, Lluís Corral, el fet que aquesta zona sigui tan pròxima a la Seu pot suposar problemes a l'hora de dissenyar el futur edifici.

«El mateix Ajuntament reconsidera aquesta opció, ja que implicaria renunciar a un projecte que podria causar impacte en un immoble tan emblemàtic com la Seu», manifestà Corral en ocasió de la presentació de les jornades sobre la façana marítima de Palma, que el Col·legi d'Arquitectes ha organitzat per a avui i demà a l'edifici de Gesa.

Els representants del COAB insistiren que l'objectiu de les ponències i les taules rodones programades, que començaran a partir de les 18.00 hores, és obrir un debat ciutadà sobre el futur de la primer línia de mar a Palma.

«Els projectes que s'elaboren per a la zona compresa entre els enllaços de la via de cintura est i oest afectaran tota la ciutat, i per això s'han d'estudiar de manera molt acurada», explicà el secretari del col·legi, Pere Rabassa.

I és que iniciatives com l'ampliació del moll Vell, la ubicació definitiva del recinte firal i el Palau de Congressos o el soterrament del passeig marítim preocupen especialment aquest col·lectiu. «No enfocam les jornades com un fòrum per prendre posicions definitives, sinó com un marc per reflexionar sobre el model de ciutat que volem a partir dels canvis que pugui experimentar la façana marítima», afegí Rabassa.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.