algo de nubes
  • Màx: 29°
  • Mín: 21°
29°

El Govern balear pagarà 7,2 milions d'euros a Defensa per la cessió de l'Hospital Militar

Rosa Estaràs va presidir una trobada amb membres de les associacions de discapacitats de les Illes

J.M. / S.C.Palma.
El Govern balear firmarà abans de Nadal un protocol amb el Ministeri de Defensa per convertir l'antic Hospital Militar de Palma en una residència per a gent gran assistida i que serà de 72 places. Aquest centre tindrà un cost global de 7,2 milions d'euros, que les arques de l'Executiu autonòmic tenen previst pagar en cinc anys.

Així ho va confirmar la vicepresidenta del Govern i consellera de Relacions Institucionals, Rosa Estaràs, en la trobada de la Comissió Interdepartamental Sociosanitària de les Balears, reunida ahir coincidint amb la jornada del Dia Europeu de les Persones Discapacitades. Una vegada finalitzada la trobada, els representants del Govern assistiren a un acte institucional en el qual eren presents 200 integrants d'associacions i d'entitats que atenen gent amb minusvalideses.

En aquest acte, la vicepresidenta Estaràs, acompanyada pels consellers de Treball, Guillermo de Olives; Interior, José María Rodríguez; Obres Públiques, Mabel Cabrer; Economia, Lluís Ramis; Presidència, Rosa Puig i Salut, Aina Castillo, explicà les prioritats del Govern per al 2004 en matèria de discapacitats.

La Comissió ratificà un document que inclou un decàleg en el qual s'afirma la necessitat de «donar suport a les iniciatives de la societat civil»; «reduir les despeses de gestió» per reorientar-les cap a «l'atenció directa»; i la «creació de noves places i serveis d'atenció per a discapacitats», amb càrrec als pressuposts de la Comunitat Autònoma i per «un import superior al milió d'euros».

Segons informà el Govern, altres propòsits expressats al decàleg són els d'oferir una «solució definitiva, durant aquesta legislatura, a les llistes d'espera i a la falta de places en residències», i «la supressió de barreres arquitectòniques». Estaràs també es va dirigir als presents en aquesta trobada per fer-los saber les iniciatives que l'Executiu ha preparat per a aquest curs polític.

N'esmentà, per exemple, les referents a la integració en el món laboral i en l'Administració, com també els programes encaminats a facilitar ajuda als familiars de les persones discapacitades i, per acabar, les propostes amb contingut de caire educatiu.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.