cielo claro
  • Màx: 33°
  • Mín: 23°
24°

Jornada de vent, talls elèctrics i pluges contínues, però moderades

Filtracions d'aigua obligaren a interrompre el subministrament al Fortí

Les pluges foren contínues i constants al llarg de tot el dia d'ahir, però les dades pluviomètriques no resultaren especialment considerables, ja que les precipitacions no passaren de moderades. Així, fins a les 16 hores, la màxima pluviomètrica s'havia registrat a Alfàbia, amb 23 litres per metre quadrat. A Lluc s'assoliren els 18'4 litres. Portopí i Porreres amb prou feines superaren els 13 litres, i Portocolom es quedà en els 10'8. Menorca i Eivissa, fins a l'hora esmentada, no havien superat els 10 litres.

El vent fou de nou protagonista. El matí, les ratxes màximes a Balears foren les registrades a Capdepera, amb 87 quilòmetres per hora, i Alfàbia i Portocolom, amb 70. A la resta de les Illes no se superaren els 50 quilòmetres per hora.

Curiosament, les temperatures màximes i mínimes intercanviaren el seu horari. La màxima de Palma es registrà a les 9'20 hores amb 17 graus i la mínima, de 12 graus, a les 15 hores, quan l'habitual és a la inversa. El mateix va ocórrer a la resta de Balears.

Com cada vegada que fa mal temps, hi hagué alguns problemes elèctrics. A més a més dels propis de la baixa tensió, de caràcter domèstic, cal destacar les interrupcions intermitents a la zona compresa entre l'avinguda Argentina, passeig Mallorca, Indústria, Ruiz de Alda i Miquel dels Sants Oliver a causa de les filtracions d'aigua en un transformador del carrer Damas Calvet, fet que obligà Gesa, a mitjan horabaixa, a tallar durant unes dues hores el subministrament a la zona del Fortí per efectuar la reparació, que afectà més de 500 clients. Les àrees veïnes es veieren també afectades per talls breus i intermitents en «saltar» les línies i després recuperar-se.

Del seu costat, les previsions del Centre Meteorològic Territorial de Balears apunten per a avui una situació molt similar a la d'ahir a causa de l'estabilització de la depressió que ens afecta. Tanmateix, a partir de demà podria experimentar-se una lleugera i lenta millora que es prolongaria fins divendres, si bé això no treu que puguin registrar-se precipitacions aïllades i febles o moderades. Aquesta situació contrasta una mica amb la de la setmana passada, quan es va produir una autèntica alternança diària de bon i mal temps. Per a avui, les pluges poden ser igualment contínues.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.