algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 14°
19°

Les despulles del pintor Bernareggi i de la seva esposa descansen ja al poble

Una comitiva dugué ahir les restes mortals al nou mausoleu del cementeri local


Les despulles mortals del pintor Francisco Bernareggi (1878-1959) i de la seva esposa, Catalina Vidal, ja descansen al poble que tant estimaren, Santanyí.

Ahir dematí, les restes mortals de l'artista argentí foren rebudes a la porta Murada del poble, davant una comitiva formada pels membres del Consistori santanyiner; la neboda del matrimoni Bernareggi-Vidal, Aina Maria Vidal; un dels seus deixebles més estimats, Cosme Coves, i un grapat de veïns de la localitat.

Passades les nou i mitja del matí, arribaven des del cementeri de Gènova les despulles del matrimoni, que foren rebudes a Santanyí amb la Marxa pontifica, interpretada per la Banda Municipal de Música del poble. Després d'una ofrena floral deixada sobre els dos caixons de teka, les restes de l'il·lustre pintor i de la seva esposa foren portades al cementeri de Santanyí. Allà, es dipositaren dins un mausoleu en memòria seva que el Consistori ha disposat. Després, tots els presents pregaren en memòria de les ànimes dels cònjuges.

No hi mancaren notes d'emoció, mesclades amb tristesa. Aina Maria Vidal, neboda dels Bernareggi, no pogué contenir les llàgrimes d'emoció en veure que els seus oncles havien tornat a Santanyí, després de tants d'anys.

«Entre els anys 1919 i 1936, va fer del nostre poble el seu i l'incorporà indissolublement a la seva producció artística», recordava el delegat de Cultura a l'Ajuntament durant el seu discurs d'ahir. Certament, l'artista quedà enlluernat amb «els nostres paratges i les nostres terres i la costa l'enamoraren», i així és com ho va transmetre al món.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.