LL. GARCIA. Deià.
Aquest divendres, la corporació de Deià reunida en un ple extraordinari acordat per unanimitat iniciar l'expedient per nomenar l'arqueòleg William Waldren, mort dimarts passat a Londres, fill adoptiu de la vila a títol pòstum. La memòria de l'esmentat expedient de declaració de fill adoptiu serà encarregada al també arqueòleg i codirector del Museu Arqueològic de Deià, Josep Ensenyat Alcover. D'altra banda, l'Ajuntament ha anunciat que la família de Waldren està fent tots els tràmits per transportar el cos cap a Deià per ser enterrat al cementeri del poble tal com era el seu desig. El funeral i l'enterrament segurament seran durant la setmana entrant.
El batle de Deià, Jaume Crespí, expressà tant a títol personal com oficial el seu condol per la desaparició de Waldren de qui assegurà que era «un dels veïns més estimats, que no tenia mai un no per a ningú i a qui jo apreciava molt».
Per la seva banda el seu col·laborador Josep Ensenyat ha destacat el paper de Bill Waldren en l'arqueologia balear dels darrers 40 anys. Per Ensenyat, «a part de les seves grans qualitats personals i la seva voluntat d'ajudar sempre tothom facilitant tota la informació als que començaven, té, entre d'altres mèrits, haver estat el primer arqueòleg que aplicà sistemàticament a Espanya les datacions mitjançant el mètode del Carboni-14, el primer que va definir l'horitzó del campaniforme a Mallorca amb les excavacions de Son Oleza, Son Mas i Son Matge, el descobridor de la fins ara única necròpolis calcolítica de les Balears a Son Gallard. Ensenyat també destacà que William Waldren té el mèrit d'haver organitzat a Deià els quatre congressos internacionals «que reuniren a la vila els millores arqueòlegs del món». Josep Ensenyat va avançar que es crearà una beca d'estudis que portarà el nom de William Waldren per potenciar i incentivar els estudis arqueològics a les Balears. Tambe a la veïna localitat de Sóller, Waldren era una persona molt apreciada i fa dos anys el Casal de Cultura li va retre un homenatge.