algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín:

La Sala projecta una reforma de la circulació que inclou zona blava

Tots els carrers manco l'artèria principal seran de direcció única

L'equip de govern de l'Ajuntament de Porreres començarà a aplicar a principis de 2004 una important reforma circulatòria amb la qual, en principi, tots els carrers del poble passaran a ser de direcció única. L'objectiu posterior serà restringir l'aparcament al centre amb la instauració per primer cop al poble de la zona blava gratuïta. Tot plegat culminarà quan s'hagi obert la ronda de s'Estació, ja que quedarà prohibit el pas de trànsit pesant pel centre del poble.

La modificació més immediata serà la conversió de tots els carrers a direcció única a excepció de Santa Creu, Bisbe Campins i Sala que integren l'artèria principal del poble i uneixen les carreters de Montuïri amb la de Felanitx. El sentit dels carrers serà alternant segons estan actualment. Així, per exemple, el carrer Cerdà serà únicament de baixada mentre el Passaratx serà de pujada. L'aparcament a tots els carrers quedarà restringit a 15 dies a cada banda.

La següent modificació que farà la Sala serà restringir l'aparcament a la zona del centre mitjançant la zona blava gratuïta. En aquest sentit, el batle de Porreres, Joan Sastre (UM), explicà que «posarem la zona blava a plaça però no descartam fer-la extensiva a altres indrets si els comerciants ens ho demanen». De fet, Sastre afegí que les zones d'aparcament restringit seran consensuades amb els comerciants i «farem el que ells diguin». El batle volgué deixar clar que aparcar a la zona blava serà gratuït però els veïns que excedeixin el temps permès seran multats. «L'objectiu d'aquesta mesura és aconseguir que la gent que va a fer feina al centre aparqui el vehicle a l'aparcament de la plaça de Toros. A Porreres de cada vegada hi ha més cotxes i el centre està saturat, la zona blava evitarà que un cotxe estigui tot el matí aparcat al mateix lloc».

D'altra banda, actualment la Sala està enllestint les expropiacions per obrir la ronda de s'Estació i quan aquesta s'hagi aconseguit «posarem un límit de tonatge a totes les entrades del poble als vehicles que vulguin passar pel centre. De fet, no els farà falta perquè els serà més còmode anar per la ronda».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.