algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín: 14°
14°

El PSM i EU-Mallorca beneeixen la coalició esquerrana a les generals

Dilluns comencen les negociacions per anar junts amb ERC i Els Verds

La coalició entre el PSM-ENE, Esquerra Unida, Els Verds i ERC a les eleccions generals del 2004 ja té el vistiplau de les direccions dels principals partits que la formaran. El Consell Polític del PSM-ENE va aprovar ahir amb un 92 per cent de vots a favor tirar endavant amb la coalició amb Esquerra Unida (EU), Els Verds (EV) i Esquerra Republicana de Catalunya (ERC). La proposta tan sols va rebre els vots en contra de dos delegats i l'abstenció d'un.

Al mateix temps que els nacionalistes es reunien a Santa Maria, Esquerra Unida organitzava la seva assemblea de Mallorca a Palma. En l'acte es va aprovar un informe polític que apostava per aquesta coalició, amb més del 90 per cent dels militants a favor. Ambdós acords són el sus a les negociacions formals, que començaran demà.

El secretari general del PSM-ENE, Mateu Morro, va assenyalar que a partir d'ara «es formarà una comissió de coordinació encarregada d'elaborar el programa de la campanya». De fet, segons el dirigent nacionalista, «ara serà el moment de començar a parlar de les candidatures». Així i tot, va assegurar que dins la formació que dirigeix «encara no s'ha parlat del tema».

Pel que fa al disseny de les candidatures, tot i que no hi ha res decidit, Morro va trobar «lògic» que sigui el PSM-ENE, com a partit més votat en les darreres generals, qui l'encapçali. A més, el secretari general del PSM-ENE troba que el candidat ideal hauria de ser una persona ben connectada amb els moviments socials però, alhora, amb «un clar compromís polític», és a dir, lligada al partit.

Finalment, Morro va defensar que l'aliança es doni també al Senat.

El «sí» del PSM-ENE va commocionar els assistents de l'Assemblea d'EU, que en tenir coneixement de la notícia varen fer mamballetes. El coordinador general d'Esquerra Unida (EU), Miquel Rosselló, el va titlar de «molt important» i va assegurar que per part d'EU no hi haurà cap impediment perquè la llista l'encapçali el PSM. Així i tot, va apostar per «rotar el diputat, per exemple dos anys cadascú». A les eleccions generals del 2000, les quatre forces obtingueren, per separat, un total de 50.306 vots. Si els haguessin aconseguit juntes haurien tret un diputat.

Cremallera
El que és segur és que la llista de l'esquerra alternativa a les generals serà «cremallera», és a dir, alternarà un candidat de sexe masculí amb un de sexe femení. També s'intentarà que el número dos representi Menorca o les Pitiüses. A més, els candidats han de tenir un perfil pròxim als desitjats per ERC i EV.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.