algo de nubes
  • Màx: 14°
  • Mín: 10°
14°

UM no autoritzarà mai cap gran parc temàtic, ni a Inca ni a Calvià

Munar afirmà que amb els seus vots no sortiria mai aquest projecte

Maria Antònia Munar ho volgué deixar ben clar: «Mentre Unió Mallorquina governi el Consell de Mallorca, no autoritzarem mai aquest projecte». Per tant, la primera institució insular tancà ahir definitivament qualsevol porta oberta al gran parc temàtic i, alhora, a qualsevol instal·lació de les mateixes característiques que es projecti a l'Illa. «És del tot incompatible amb el nostre model territorial», argumentà el conseller de Territori, Bartomeu Vicens.

La proposta de parc temàtic Evolution Park, de l'empresa danesa Theme Park Group és «inviable», segons el Consell de Mallorca. Tota la claredat i la contundència exigides dijous pels batles d'Inca i de Calvià, la trobaren ahir en les paraules de la presidenta insular i del seu conseller de Territori. «Amb els vots d'UM, no sortirà mai aquest projecte», afirmà Munar. I Vicens explicà que «el pla territorial no ho preveu i, molt manco, ho permetrem per l'interès general».

El batle d'Inca, Pere Rotger, agraí les paraules de Munar i de Vicens. «El Consell no podia fer mai parts i quarts entre els municipis; si el projecte no era bo per a Inca, no ho podia ser tampoc per a Calvià», afirmà Rotger. L'única possibilitat que tenien Inca i Calvià per optar al parc temàtic era sol·licitar-ho al Consell de Mallorca mitjançant la declaració d'interès general, després d'haver manifestat la primera institució insular la seva negativa a incloure'l en el pla territorial. La capital del Raiguer, renunciant de manera oberta al projecte, hi deixava el camí lliure a Calvià. Però finalment ha estat el Consell qui ha barrat l'únic accés possible al parc.

L'empresa Theme Park Group necessitava un mínim de 500.000 m2 per desenvolupar la seva proposta, motiu pel qual mantenia una opció de compra sobre uns terrenys a Inca i també quant a l'oferiment de Calvià d'un milió de m2 en sòl rústic pendents de desclassificació per a equipaments esportius i d'oci. Però sembla que no es farà res, finalment.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.