algo de nubes
  • Màx: 14°
  • Mín:

Apareixen peixos morts entre els llots de sa Bassa Nova del port

Una de les hipòtesis apunta que poden procedir de la piscifactoria

Una vintena de peixos morts aparegueren entre els llots de la zona de sa Bassa Nova de Portocolom. Els animals estaven en avançat estat de descomposició entre l'espès llot que ocupa el fons marí i la primera línia d'aquesta zona de la costa de Felanitx. Les hipòtesis sobre la procedència i els motius de la mort dels peixos són diferents. D'una banda, fonts autoritzades de la Conselleria d'Agricultura i Pesca explicaren a aquest diari que, allò més probable és que siguin animals procedents de la piscifactoria ubicada al port. De fet, la majoria de peixos són llobarros i alguna orada, espècies que es crien a les gàbies de Portocolom. Segons aquesta hipòtesi, els peixos haurien mort a causa d'un temporal o bé s'hauria romput una gàbia o el personal encarregat les hauria llançat a l'exterior.

D'altra banda, una altra teoria és l'avançada per la batlessa de Felanitx, Catalina Soler (PP) la qual explicà que ha obert una investigació perquè «alguna cosa no em quadra». Soler argumentà que els peixos «poden haver mort a causa del llot de sa Bassa Nova» perquè «està clar que les nostres depuradores funcionen correctament i les analítiques de les aigües són excel·lents», manifestà davant una hipòtesi que apuntàva com probable una possible contaminació de les aigües a causa de les estacions depuradores de Portocolom.

Així mateix, en qualsevol cas, la batlessa té clar que «això em dóna motius per reclamar al Govern que es dreni sa Bassa Nova i s'executi el pla d'usos de Portocolom, si s'hagués fet la passada legislatura tal i com es va prometre, ara no tindríem aquests problemes» digué Soler.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.