cielo claro
  • Màx: 21°
  • Mín: 14°
21°

L'oposició qüestiona que el poble pagui el mausoleu per a Bernareggi

PSM, UM i PSOE destaquen la seva obra però prioritzen altres plans

T.OBRADOR.Santanyí.
Les despulles del pintor Francisco Bernareggi i de la seva esposa, Catalina Vidal, seran rebuts el proper diumenge, festivitat de Sant Andreu, a les 9.30 hores del matí a la Porta Murada. L'Ajuntament de Santanyí es farà càrrec de les despeses de la conducció (el trasllat és des del cementeri de Gènova fins el cementeri de la localitat del Migjorn) així com un nou mausoleu de pedra de Santanyí, dissenyat per l'escultor Miquel Ferrer. L'estructura quadrangular guardarà en el seu interior, com si d'una urna es tractàs, dos caixons de teca on hi haurà les restes mortals.

Aquesta actuació municipal ha estat qüestionada pels grups de l'oposició del Consistori: PSM, UM i PSOE. Maria Antònia Burguera, portaveu del PSM, va manifestar que «Bernareggi ens mereix tots els respectes i reconeixem la seva importància i la seva obra. No obstant això, no entenem a que ve aquesta història. És una idea de bomber i demanarem què ha costat al poble a la propera sessió plenària. Nosaltres pensam que hi ha inversions més necessàries i urgents que aquesta».

Catalina Burguera, cap de llista d'UM, també va destacar la figura artística de Bernareggi, «però ara no consideram necessari el que s'està fent. Hi ha altres projectes prioritaris». En el poble es rumoreja que el mausoleu costa entre dos i tres milions de les antigues pessetes. Burguera va apuntar que «a Santanyí també hi ha altres persones a qui se'ls hauria de retre un homenatge».

D'altra banda, Jesús Núñez, portaveu del PSOE, va declarar que «en un principi no em sembla malament. Fou un home que va fer molt amb la seva pintura per promocionar Santanyí. No obstant això, m'estim més que es gastin els doblers amb persones vives que mortes». L'equip de govern del PP té previst que el calendari municipal de 2004 estigui inspirat precisament en Francisco Bernareggi. S'hi reflectirà un autorretrat, la imatge des Pontàs, sa Bassa de Son Morlà, Cala Figuera, Cala Llombards, Cala Santanyí, caló de ses Agulles, caló d'en Boira, sa Cala, caló d'en Busques, etc.

«Amb el pas del temps, les obres de Bernareggi van mantenir la mateixa projecció que apuntaren en el decurs de la seva vida. Havien estat, i continuarien sent, punts de referència a la pintura mallorquina del període, reflectits paral·lelament en el col·leccionisme i en el mercat artístic», s'afirma a un catàleg de Sa Nostra sobre el pintor.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.