algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 17°
18°

Els jutges ratifiquen un acord del Consell que impedeix fer un golf

Confirmen que la institució actuà bé declarant-ne la caducitat


El Consell obrà de manera correcta impedint la construcció d'un camp de golf a Son Ferrandell. És la conclusió a la qual ha arribat el Jutjat d'allò Contenciós Administratiu després d'examinar un recurs presentat per la promotora d'aquest equipament en contra de la decisió del CIM de declarar-ne caducat l'expedient.

El jutjat dóna la raó al Consell i rebutja el recurs de la firma promotora. L'empresa va rebre l'autorització prèvia per al pla esmentat l'any 1987 i, dos anys més tard, va obtenir de l'Ajuntament la llicència per construir el camp. El 1998, la Comissió Insular d'Urbanisme acordà iniciar l'expedient de caducitat del permís, concedit onze anys abans.

L'empresa hi va recórrer en contra i argumentava, entre altres motius, que el Consell no era competent per declarar-ne la caducitat i insistia que no s'havia produït desídia ni existia intenció d'abandonar aquest projecte d'edificació. També argumentava falta de «previsió legal», d'acord amb el marc normatiu que era d'aplicació el 1987.

La sentència desmunta aquests arguments i destaca que, com que hi havia els requisits per declarar la caducitat del permís previ, l'Administració, «considerant els interessos generals i la submissió a la Llei i al Dret», ha de declarar «sense cap dubte» caducada la llicència. En contra del que sosté la constructora, el veredicte confirma que el Consell tenia la facultat d'invalidar l'autorització declarant-ne la caducitat, ja que havia assumit les competències de l'extinta Comissió Provincial d'Urbanisme, que era qui havia donat el permís.

«La suspensió -de la llicència- a la qual es refereix el recurrent es produeix en una data posterior al 25 de juliol del 1996, quan ja han transcorregut gairebé deu anys des de l'autorització i més de sis des de l'atorgament de la llicència», afegeix la sentència del Jutjat d'allò Contenciós Administratiu.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.