nubes dispersas
  • Màx: 19°
  • Mín: 13°
19°

Esquerra Unida vol consolidar un «espai roig i verd» abans del 2005

«De moment» no afegirà cap referència ecologista a les seves sigles

J. TORRES. Palma.
Esquerra Unida es fixa l'objectiu d'aconseguir la consolidació d'un espai roig i vermell per a final del 2004 o principi del 2005, quan durà a terme el seu congrés interinsular. Aquest procés s'obrirà amb la XIII Assemblea de Mallorca, els dies 29 i 30 d'aquest mes, coincidint amb la que hi haurà a Madrid a nivell federal, i que servirà per afegir a les sigles de la coalició la paraula «verds». Tot i que a les Balears no s'afegirà cap referència a l'ecologisme a les sigles d'EU, «de moment», la formació es dóna un any de marge per iniciar una mena de refundació que incorpori formacions verdes o persones relacionades amb l'esquerra ecologista.

El model del coordinador d'EU, Miquel Rosselló -l'únic candidat al càrrec en l'assemblea de la setmana que ve- és el d'Iniciativa per CatalunyaVerds, que agrupa forces d'esquerra i ecologistes i que es presenta a les eleccions en coalició amb altres formacions d'aquesta ideologia. Rosselló va recordar ahir que «des del 1994 estam defensant un pol alternatiu roig i verd», i va deixar clar que no variarà la seva estratègia pel fet que Margalida Rosselló hagi estat elegida coordinadora d'Els Verds defensant tesis contràries a reforçar les aliances entre aquests dos partits.

L'assemblea d'EU a Mallorca elegirà previsiblement com a coordinador Miquel Rosselló. En la trobada, els 140 delegats també hauran de renovar la direcció de la formació i aprovar una ponència política en la qual es proposa, a més de construir aquest espai roig i verd, treballar per un projecte d'unitat de les esquerres com a «única manera de recuperar el Govern», enfortir la relació amb la societat civil, impulsar la feina municipal i millorar l'organització del partit, que des de les eleccions del 25 de maig ha augmentat «el nombre i la qualitat» dels afiliats.

El coordinador general de la formació va reconèixer que el punt de partida de la reunió es veurà condicionat per la derrota de l'esquerra en les autonòmiques passades, per l'establiment d'un «mapa municipal de dretes» i per una primera valoració de la gestió del Govern (PP) i del Consell de Mallorca (UM), que és «profondament negativa».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.