algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:
10°

Promotors i constructors diuen que el PTI encarirà més el preu dels pisos per l'escassesa de sòl

Promotors immobiliaris i constructors asseguren que el límit de creixement fixat pel pla territorial de Mallorca (PTI), un 3% en 10 anys, només servirà per encarir més els pisos perquè tan sols permetrà satisfer un 10% de la demanda. Per tant, si no es modificàs el pla, «que ningú no esperi trobar habitatges lliures per menys de 150.000 o 180.000 euros». Per aquesta raó, ambdues associacions empresarials han demanat al Consell de Mallorca més sòl per construir nous pisos.

El conseller de Territori del Consell de Mallorca, Bartomeu Vicens, es reuní ahir migdia amb els presidents de les associacions empresarials de Promotors Immobiliaris i Constructors de les Balears, Gabriel Oliver i Pere Ferrà respectivament. Ambdós expressaren a Vicens la seva disconformitat amb el PTI i li'n demanaren «una revisió a l'alça», a més de la creació d'una «borsa» que permeti disposar de més sòl en cas d'exhaurir el que preveu el pla cada any. Aquesta reserva de sòl seria gestionada per una empresa mixta, sempre que «permeti treure al mercat habitatges a un preu raonable», destacà Vicens, qui instà les associacions a presentar una al·legació al pla en aquest sentit.

Gabriel Oliver assenyalà que «la demanda del mercat immobiliari se xifra entre 7.000 i 8.000 habitatges anuals. Amb el pla territorial només en podrem fer 700 o 800». El president dels promotors immobiliaris de les Balears destacà la «gravetat» de la situació actual, a la qual «a l'escassa possibilitat de creixement, hi hem d'afegir el poc sòl vacant disponible i el seu encariment».

Finalment, promotors i constructors coincidiren a valorar l'aixecament de les moratòries «que han frenat un 50% la nostra activitat» i demanaren als ajuntaments «celeritat» en la tramitació de noves llicències edificatòries. Així mateix, expressaren la seva preocupació per l'alt preu del sòl vacant i les escasses perspectives de creixement del PTI.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.