El batle, Joan Sastre (UM), explicà que per dur a terme aquesta nova gestió de l'erari municipal, la primera passa serà la creació del fòrum ciutadà per a la redacció del pla d'acció de l'Agenda Local 21. Un pic establert aquest fòrum de participació ciutadana, es passarà a la constitució de les comissions. Tot seguit, l'equip de govern adjudicarà una partida del pressupost a cada àrea i el regidor i els integrants de la comissió decidiran quines inversions s'executaran al llarg de l'any.
Del pressupost en conjunt, el percentatge que el poble gestionarà a través de les comissions de feina fregarà el 60% del total -la part destinada a inversions-, ja que el 40% restant es destina a personal i a despesa corrent de les instal·lacions municipals. Sastre explicà que aquesta innovadora i poc habitual mesura permetrà que el poble pugui decidir i opinar de manera directa sobre «una de les parts més importants de la gestió municipal». A més, informà que la iniciativa donarà els seus fruits d'aquí a un any, ja que al llarg del 2004 es constituiran les comissions de feina i se'n nomenaran els integrants. En aquest sentit, cal dir que una persona, entitat o organització podrà participar en una o més grups de treball.
Sastre comentà que l'equip de govern ja té experiència en aquest sentit, perquè les festes són organitzades pel poble. «Per Sant Roc hi ha una comissió de festes en la qual, per exemple, els joves trien els grups musicals que volen que duguem i fins ara ha anat molt bé». Altres experiències semblants s'han duit a terme en la preparació de diversos programes d'actes, com ara el de la fira, per al qual les associacions i les entitats proposen activitats.Sastre manifestà que el fet d'aplicar pressuposts participatius «és la segona passa de l'obertura de portes de l'Ajuntament; durant la legislatura passada ja ho férem, posant un horari de visites de regidors i intentant que cada dia hi hagués algú a la Sala. Els veïns varen veure que hi podien venir, que se'ls escolta i aconsella i si està al nostre abast solucionam el problema». El primer edil afegí que «el pressupost participatiu és una passa més d'aquesta obertura: volem que els veïns coneguin com es gestiona i en què es gasten els doblers de l'Ajuntament». Aquesta setmana s'ha duit a terme la primera reunió per a la constitució del fòrum ciutadà de l'Agenda Local 21 i aviat hi haurà més trobades.