muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín: 12°
16°

L'STEI està preocupat pel model lingüístic del Govern balear

B.M.Palma.
L'STEI expressa els seus dubtes sobre la política lingüística del Govern balear. El sindicat d'ensenyança denuncia que el pressupost dedicat per la Conselleria d'Educació i Cultura a la promoció de la llengua catalana és insuficient.

L'associació sindical considera que el rol de les administracions públiques en el procés de normalització lingüística ha de ser fonamental. Han d'estirar la població per tal d'afavorir una llengua que es troba en una situació d'inferioritat.

Els ensenyants afiliats pensen que amb la seva actuació, el Govern no acompleix la tasca de garantir l'ús normal de la llengua pròpia de les Balears. Així mateix, li exigeixen que neutralitzi la LOCE (Llei orgànica de qualitat de l'ensenyament), que ordena una reducció de les hores lectives de català en favor de la llengua castellana, perquè va contra les disposicions acordades en l'Estatut d'Autonomia i en la Llei de normalització lingüística. La central sindical entén que la Conselleria fa servir la llengua com a eina de conflicte polític i, d'aquesta manera, tira per terra la feina dels educadors balears.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.