algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín: 10°
15°

Els veïns del Camp Redó demanen a Cort que pensi en els residents abans d'esbucar Corea

L'oposició sol·licita la concreció de la proposta

A.V./R.G. Palma.
L'Associació de Veïns del Camp Redó està d'acord que Cort esbuqui els blocs d'edificis de Corea, sempre que l'Administració local trobi una solució satisfactòria per a les persones que hi viuen.

El tinent de batle d'Urbanisme, Rodrigo de Santos, va reconèixer despús-ahir que l'Ajuntament de Palma estudiava la possibilitat d'enderrocar els habitatges de Corea. Ahir, però, el mateix De Santos va refusar ampliar aquesta informació. L'únic de nou que s'aportà des de Cort és que fan comptes incloure dins el Pla de rehabilitació d'edificis tant els blocs de Corea com alguns del nucli costaner de Cala Major.

Ahir, els que sí donaren la seva opinió varen ser els veïns del Camp Redó. La presidenta de l'esmentada associació, Maria Luz Esteve, deixà clar que ells «només defensaran l'esbucament dels edificis si es fa pensant en les persones que viuen allà».

Esteve comentà que la gran majoria dels veïns de Corea tenen un baix poder adquisitiu. I és que molts d'ells són jubitats. «A aquestes persones els han de reallotjar sense fer-los pagar res, tampoc se'ls poden dur enfora d'aquí. No els poden treure de la barriada», sentencia Esteve.

És per aquest motiu que l'Associació de VeÏns del Camp Redó sempre ha mantingut una posició molt prudent a l'hora de pronunciar-se sobre l'enderrocament o no dels immobles de Corea. «Si Cort decideix dur endavant aquest projecte haurà de pensar en el sentiment d'aquestes persones», apunta Esteve.

Des de l'Associació aprofiten per recordar a l'Ajuntament de Palma que ells estan interessats a veure tots els projectes que afecten la barriada abans de ser aprovats definitivament. D'entrada afirmen desconèixer quines són les intencions de Rodrigo de Santos. «No ens han comunitat res», assegura Esteve.

D'altra banda, els partits de l'oposició es mostren d'acord amb la iniciativa, però sol·liciten l'Ajuntament que concreti el projecte, no només en allò relatiu a la demolició si no també quant on s'ubicaran els residents i quin serà el futur urbanístic de la zona. El grup municipal socialista es demana, en una nota de premsa enviada ahir, «perquè no figura el projecte en els pressupost municipals com també quin serà el calendari d'actuacions».

Així mateix, el PSOE proposa que, a part de la reedificació dels habitatges, es valori la possibilitat d'esponjar el barri de Camp Redó, «per la forta pressió demogràfica que actualment pateix, sense espais públic i zones verdes que facin més habitable la zona.

Així mateix, el portaveu d'EU-EV, Eberhard Grosske, va manifestar la seva satisfacció perquè «l'equip de govern de Catalina Cirer ens ha copiat el programa electoral i sembla que, a la fi, s'ha decidit a actuar en un dels conjunts urbanístics més degradats de Ciutat».

Finalment, la regidora del PSM, Maria Costa, també manifestà la seva preocupació pel futur de Corea declarant que «esbucar és necessari però també ho és escometre una rehabilitació coherent».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.