bruma
  • Màx: 19°
  • Mín: 10°
11°

La Sala i els diferents cellers organitzaran una fira de vi novell

LL.P. Santa Maria.
L'Ajuntament de Santa Maria, amb la col·laboració dels cellers del municipi, està organitzant per al proper dia 29 de novembre una fira dedicada al vi novell. Fins ara, la mostra de vi novell s'organitzava dins la fira d'abril de Santa Maria, però tant l'Ajuntament com els responsables dels cellers consideren que d'aquesta forma no tenia gaire rellevància i per aquest motiu han decidit organitzar-la de forma diferenciada.

La batlessa, Rosa Vich, ha explicat que, entre d'altres coses, tots els cellers obriran aquests dies les seves portes als visitants i que hi haurà degustacions dels vins de cada celler.

Vich també explicà que aquest dia s'unificarà l'ancestral tradició de penjar un branca de pi en els cellers com a indicatiu que ja es pot comprar vi novell d'enguany. «Aquesta era una tradició molt arrelada a tots els pobles i volem que es mantengui en el nostre municipi», explicà la batlessa. El viticultor local Pere Calafat, del celler Jaume de Puntiró fou qui va proposar el mes de desembre de 2001 de l'Ajuntament de Santa Maria la institucionalització del costum ancestral de col·locar una branca de pi en els cellers del poble.

Calafat ja suggerir aleshores que tots els cellers col·locassin la branca de pi el mateix dia i aprofitar l'ocasió per fer una jornada de portes obertes i de degustació conjunta entre tots.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.