bruma
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
11°

Blanquerna evidencia la divisió del nacionalisme de cara a les generals

La política territorial i el pacte amb el PP separen UM i el PSM

J. TORRES. Palma.
La 19a edició del Seminari Blanquerna serví ahir per evidenciar la divisió que existeix en el nacionalisme polític a l'hora de concretar una candidatura unitària per a les eleccions espanyoles del 2004.

El debat entre polítics i intel·lectuals va enfrontar els qui aposten per un «front nacional» o coalició nacionalista i els qui defensen un acord de l'esquerra. La política territorial i el pacte amb el PP foren els arguments del PSM per rebutjar una coalició amb UM.

L'exconseller de Cultura, Damià Pons (PSM), es mostrà «absolutament en contra» d'un pacte amb UM, perquè només serviria de «coartada» per «tapar» el rebuig social que ha provocat l'acord autonòmic d'aquest partit amb el PP. Per contra, va destacar que Esquerra Unida defensa un model d'Estat federal «acceptable» per al nacionalisme.

El dirigent d'UM Josep Melià va defensar l'«ètica de la responsabilitat» que ha tingut el seu partit en el poder, es mostrà com a «ferm defensor de la coalició nacionalista» i qualificà d'«equivocació» que el PSM pretengui una coalició amb Esquerra Unida, perquè representa la «radicalitat» que l'allunya de la majoria social.

A favor del «front nacional» també s'hi pronunciaren Bartomeu Mestre i Bernat Joan. En canvi, el regidor del PSM a Cort, Pere Muñoz, considerà «irrenunciable» la posició que manté la formació en política territorial i advertí Melià que «pactar amb el PP sí que és aliar-se amb la radicalitat».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.