algo de nubes
  • Màx: 28°
  • Mín: 21°
21°

Cort pactarà el model d'inspecció d'edificis amb els sectors implicats

Les finques hauran de certificar el bon estat de la seva estructura

L'Ajuntament de Palma vol consensuar el model de la futura Inspecció Tècnica d'Edificis (ITE) amb tots els col·lectius implicats. Per aquest motiu, el tinent de batle d'Urbanisme, Rodrigo de Santos, va reunir ahir els representants de sis col·legis professionals que d'una o altra manera intervindran en el procés d'inspecció. Administradors de finques, arquitectes, aparelladors, enginyers tècnics, enginyers industrials i enginyers de camins, analitzaren -juntament amb partits de l'oposició i les entitats ciutadanes- l'esborrany d'ordenança que Cort vol aprovar en el proper ple de finals de novembre.

Una de l1es mesures que preveu el projecte és l'obligatorietat dels propietaris de presentar un certificat que acrediti un estat òptim de l'estructura de l'immoble i de tots els elements exteriors que puguin afectar a tercers. Aquest certificat s'obtindrà després de la corresponent inspecció sempre que aquesta sigui positiva. En cas contrari, el Consistori donarà un termini per subsanar les possibles deficiències.

En aquest sentit, està previst que si la comunitat de veïns no pot fer front a les reparacions més urgents, l'Ajuntament procedirà a l'execucció i després passarà la factura. L'esborrany d'ordenança també preveu que la creació d'un registre, integrat a la Gerència d'Urbanisme, que controlarà els edificis presentin l'esmentat certificat. Les finques més antigues (més de 100 anys) tindran dos anys per presentar el document a partir de la posada en marxa de l'ITE.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.