algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín: 11°
11°

La meteorologia actual incrementa el risc que s'escampi la malaltia

J.T. Palma.
La Conselleria d'Agricultura va reconèixer ahir que «si bé la meteorologia de la setmana passada, amb temperatures baixes i vent fort, limitava l'expansió de la malaltia, en aquests moments, amb vents des de Còrsega i Sardenya cap a les Balears i la Península, el risc augmenta».

Només a Sardenya s'han detectat més de 700 explotacions afectades per la llengua blava i a Còrsega també s'hi ha confirmat fa poc la presència d'ovelles malaltes. Els vents suaus i humits provinents d'aquestes zones podrien afavorir la presència a les Balears de moscards Culicoides infectats pel virus. Amb temperatures nocturnes suaus, podrien transmetre la malaltia a remugants baixos en defenses.

Des del Govern de les Illes Balears, han demanat la col·laboració del Ministeri i és previst que avui es desplacin quatre tècnics veterinaris fins a Menorca per col·laborar en les feines de detecció i control del brot. Aquest contingent de suport s'ampliarà fins a vuit persones al llarg d'aquesta setmana, que s'afegiran als quatre tècnics de Madrid que romanen a les Balears des que s'hi confirmà el primer focus, el 23 d'octubre passat.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.