algo de nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 18°
17°

Els ciutadans aproven el servei de l'Hospital però rebutgen el sorteig

El sacerdot Jaume Santandreu lidera una campanya contra Ferrando

T.O./C.V.Manacor.
La gran majoria de la ciutadania de Manacor aprova el servei que presta l'Hospital, si bé critica fort la pràctica del sorteig de pacients per part de personal sanitari del centre comarcal. Aquesta pràctica que es du a terme des de fa set anys, «amb bolletes de paper i números», denunciada pel cap de Servei d'Urgències i UCI, Joan López, ha sacsejat el funcionament intern de l'Hospital, al mateix temps que ha provocat alarma entre diverses famílies d'usuaris, que fins i tot han iniciat una campanya que podria acabar en els Jutjats.

En aquests moments, el reconegut sacerdot manacorí Jaume Santandreu engega una campanya crítica sobre la pràctica del sorteig que consisteix a denunciar «la falta d'ètica i mensypreu cap a l'honor de què són objecte els malalts». En aquest sentit, l'acció pretén adherir «a la querella criminal contra el supervisor Alfred Ferrando, totes aquelles famílies de malalts que considerin que han patit un atemptat contra el seu honor».

Jaume Santandreu, que també patí la mort recent de dos familiars molt propers, s'erigeix d'aquesta manera com a portaveu d'aquest nou moviment social. «Volem que Ferrando no pugui exercir per més temps, ho trobam una ofensa a la memòria dels nostres morts», sentencià. Per tal d'aclarir els motius principals que han duit Santandreu a encapçalar la denuncia, ell mateix digué: «No volem doblers ni tampoc ser conillets d'índies, volem que es faci justícia. L'honor de les persones ha estat sotmès a una cosificació, en el sentit que les persones han estat tractades com a coses». Santandreu apuntà: «Hi ha un codi ètic professional».

Per la seva banda, veïns consultats coincidiren majoritàriament a donar suport a la gestió de l'Hospital. És el cas de Miquel Galmés, Maria del Carmen Balme i Maribel Hernández, Catalina Galmés i Luisa Vera. No obstant això, també hi ha gent disconforme amb el funcionament, com ara Carmelo Roldán. Segons ell el servei «és molt dolent». Quant el sorteig, fou rotund: «No és ètic».

Mentrestant, Balme considerà que el sorteig «és perillós». En la mateixa línia, Miquel Galmés, assebentat del discutit repartiment de pacients, digué: «En el cas que sigui veritat, mal fet». El Govern instrueix un expedient disciplinari per resoldre la problemàtica.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.