bruma
  • Màx: 19°
  • Mín: 10°
10°

L'Ibavi prepara 10 habitatges de lloguer per a dones maltractades

Per accedir als pisos, s'hauran d'haver denunciat els maltractaments

CATI ROIG. Palma.
La consellera d'Obres Públiques, Mabel Cabrer, i la consellera de Presidència, Rosa Puig, firmaren ahir un acord mitjançant el qual l'Institut Balear de l'Habitatge (Ibavi) posa a disposició de l'Institut de la Dona 10 pisos protegits cada any en règim de lloguer per a dones víctimes de maltractaments.

Els únics requisits que han de tenir aquetes dones per accedir als pisos de protecció és haver interposat alguna demanda judicial per agressió i haver passat un període de temps en una casa d'acollida, on se'ls haurà facilitat tot el suport psicològic i de formació necessaris per recuperar un nivell de vida normal, explicà Puig.

Segons la consellera de Presidència, aquesta mesura només afectarà una minoria de dones, ja que «en la majoria de casos, el jutge dictamina que la dona quedi a la llar familiar». Així, només es beneficiaran d'aquest conveni aquelles que no disposin d'habitatge familiar o que, per algun motiu, no es consideri oportú que hi tornin.

El lloguer serà, en principi, per un període d'un any i es podrà prorrogar si les circumstàncies ho demanen. El preu anirà sempre en consonància amb els ingressos de cada interessada. «Així -explicà Cabrer- si una dona no pot afrontar el lloguer, l'Administració es farà càrrec de la diferència».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.