algo de nubes
  • Màx: 14°
  • Mín: 11°
13°

L'oferta d'allotjament «no reglada» suposa un 25% de la turística

L'any 2002 registrà 20'3 milions de pernoctacions a tot Balears

El 25% de les pernoctacions turístiques registrades en el 2002 a Balears es va fer al marge d'hotels i apartaments legalitzats. La qual cosa suposà que el pes de l'oferta d'allotjament no reglada gairebé es triplicàs des de 1991.

Aquestes són algunes de les dades de l'estudi sobre la Situació actual i perspectives del turisme a les Illes Balears, elaborat pel Cercle d'Economia i presentat ahir pel seu autor, Onofre Martorell, a la Cambra de Comerç. Un informe que entre les seves principals conclusions estableix que el futur del turisme es basa en «la millora de la qualitat i no en la guerra de preus».

Professor d'Economia Financera de la UIB, Onofre Martorell va destacar que l'«oferta al·legal» és un problema «que no s'ha abordat suficientment» malgrat el seu continu creixement en els darrers anys. L'any passat es van comptabilitzar a Balears 86'3 milions de pernoctacions turístiques de les quals 20'3 milions es van fer fora d'hotels i apartaments registrats. Mentre que en el 2001, dels 94'1 milions d'estades turístiques el 20% va ser en establiments no reglats.

Tot i així, entre els principals desafiaments del sector a Balears, Martorell ressaltà «la necessitat de recuperar la demanda, impulsar noves millores als productes i serveis turístics que es comercialitzen i incrementar l'oferta complementària».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.