nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 16°
18°

Més de 34'6 milions de metres quadrats de l'Arxipèlag són propietat de Defensa

El Ministeri té en les seves mans ni més ni menys que 115 propietats a les Balears

El Ministeri de Defensa disposa d'un total de 115 propietats a les Balears. En aquesta suma també s'inclou l'illa de Cabrera. En superfície això representa ni més ni menys que 34.666.030 metres quadrats de l'Arxipèlag estan en mans del militars.

Aquesta informació no tindria més valor que la simplement numèrica si no fos que el Ministeri de Defensa ha anunciat que traurà a subhasta terrenys per comprar armament. Això no obstant, la Gerència d'Infraestructura i Equipament de la Defensa (GIED), que és un organisme autonòmic dependent de la Secretaria d'Estat de la Defensa que gestiona la venda de determinades propietats que ja no tenen interès militar, no inclou en el seu llistat de vendes que té penjat a la xarxa cap ni una de les propietats que el Ministeri té a les Balears. Però, això no vol dir que aquestes propietats no estiguin en venda.

D'entrada, el que sí es pot assegurar és que Defensa té a Mallorca un important patrimoni, concretament 66 propietats. Aquestes propietats ocupen una superfície prou considerable: 8.891.394 metres quadrats de la nostra Illa estan en mans de Defensa. D'entre aquestes infraestructures, el Ministeri destaca com les més valuoses l'estació naval de Portopí, la fortificació de Sant Carles, que està catalogada com a Bé d'Interès Cultural, la bateria Torre d'en Pau, el quarter General Asensio, la base aèria de Son Sant Joan, i la bateria del Cap Pinar. A aquestes propietats n'hi hauríem de sumar d'altres que tenen un considerable interès, sobretot si es mira des de la seva vessant immobiliària. Aquí, sí que s'hauria d'incloure la base d'hidros del Port de Pollença i també el tros de terreny que Defensa té a la zona que va entre cala Figuera i el Toro.

Pel que fa a Menorca, Defensa disposa allà de 32 propietats, que ocupen una superfície de 6.610.920 metres quadrats. Des d'aquest Ministeri destaquen com a principals immobles l'estació naval de Maó, el quarter de l'explanada de la fortelesa de la mola i la base militar de sant Isidre.

Respecte a Eivissa, cal destacar que allà el Ministeri de Defensa hi té 16 propietats. Aquesta infraestructura ocupa una superfície de 703.716 metres quadrats. Com a principals immobles cal destacar la comandància militar de marina i l'edifici los Molinos.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.