algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 14°
19°

Emoció i recolliment en el dia de Tots Sants

Els ciutadans de Palma acudeixen massivament al cementeri per retre homenatge als seus difunts

71114
Els representants municipals davant la sepultura dels funcionaris de Cort. Fotos: T. MONSERRAT.

Els ciutadans de Palma compliren una vegada més amb la tradició de visitar els seus difunts en el dia de Tots Sants. El ritual i l'enyorança per aquells que ja no hi són es conjuguen en una jornada en què els tributs de les flors i les pregàries esdevenen protagonistes.

El primer de novembre va començar amb una afluència de públic menor que en anys precedents, a causa que les previsions de vents i pluges amenaçaren al matí. Però a partir del migdia el bon temps va fer acte de presència, circumstància que va animar els palmesans a acudir de manera massiva a Son Tril·lo.

Tampoc van faltar a la cita els membres de la corporació municipal. La comitiva oficial, encapçalada per la batlessa Catalina Cirer, va recórrer tots els punts prevists al programa d'actes.

Uns minuts després de les 10'00 hores bona part de l'equip de govern i representants dels grups de l'oposició sortien de Cort en direcció el cementeri de Sant Jordi. Allà la batlessa va dipositar una corona de flors a la fossa comuna i després inspeccionà els terrenys que acolliran l'ampliació i el futur pàrquing de la instal·lació.

A les 11.30 la delegació consistorial entrava al cementeri municipal de Palma. L'homenatge als antics funcionaris de l'Ajuntament marcà l'inici de la visita, que continuà amb la col·locació d'una corona a la làpida dedicada a les víctimes per la llibertat. La pluja va fer acte de presència just en aquest moment i acompanyà els regidors fins al panteó dels bombers i la nova fossa comuna. Quan arribà l'hora de celebrar l'acte ecumènic el sol tornava a brillar per no deslluir les oracions dels representants de les diferents confessions religioses que allà es van donar cita.

Catòlics, anglicans, jueus, luterans, budistes i bahais coincidiren sobre l'escenari en una mostra de diversitat i respecte. Precisament aquesta fusió de creences va inspirar les declaracions posteriors de la batlessa. «L'acte ecumènic ha demostrat que vivim en una societat plural. Les diferències no existeixen a l'hora de recordar els nostres difunts i tampoc haurien d'existir entre els que som vius» va manifestar Cirer amb un to conciliador. La jornada, pel que fa a la comitiva municipal, va finalitzar amb la visita a l'exposició fotogràfica «Rèquiem in pascet» i un recorregut pel cementeri d'Establiments.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.