algo de nubes
  • Màx: 14°
  • Mín:

Joan López reconeix que personal de l'Hospital se sorteja els malalts

La presumpta agressió mobilitza i divideix més els professionals

T.O./G.V.Manacor.
El cap de Servei d'Urgències i UCI de l'Hospital Manacor, Joan López, ha reconegut que en el centre comarcal es vénen realitzant «des de fa mesos» la pràctica del sorteig de malalts per part de personal sanitari. Segons ell, en declaracions al programa De tot i molt presentat per Miquel Àngel Ariza, «se sortegen els malalts amb unes bolletes de paper i números, i te toca un o l'altre. I això és inadmissible.

Alfred Ferrando fou incapaç d'acabar amb aquesta pràctica i el vaig amenaçar dient-li que si no ho feia, ho diria a les famílies. La discussió que tinguérem ambdós fou aquesta». En aquest sentit, tal i com ja publicà Diari de Balears el passat dimarts, una presumpta agressió de López a Ferrando succeïda dia 16, ha derivat en una sèrie de mobilitzacions que poden repercutir en el funcionament de l'Hospital. 15 supervisors (d'un total de 17) remeteren una carta a gerència advertint que dimitirien en bloc, si no s'aplica la màxima sanció, és a dir la destitució de López.

Paral·lelament, una vintena de metges han mostrat el seu suport cap el presumpte agressor, i la secció sindical de Comisions Obreres lliurà ahir a gerència fins a 334 firmes (personal general) que demanen també la màxima sanció recollida a l'actual conveni col·lectiu, al Dr. Joan López. En aquests moments, el cas està en fase d'instrucció, al qual intervé l'Ibsalut.

En l'esmentat programa televisiu, via telefònica, López afirmà: «Jo no he atacat ningú per l'esquena. És mentida podrida». Respecte del sorteig, qualificà la pràctica d'«immoral i improcedent», a la vegada que llançà un missatge de tranquil·litat: «Estau segurs. Jo i altres metges i infermers vetllam pels malalts.

No heu d'agafar por». «Des de fa 25 anys faig feina i lluit per prestar la millor assistència mèdica», si bé detallà: «És cert que no sempre se m'ha fet cas a l'hora de distribuir els recursos humans de forma que els pacients surtin el més beneficiat possible». López prosseguí: «Tenc la consciència ben tranquil·la», i fins i tot reconegué que «és possible» que hi hagi un complot contra ell per haver donat suport a l'anterior gerent Caterina Ramon. «Màrtir no ho vull ser», sentencià.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.