algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín: 12°
16°

Els quatre presidents de les Balears reberen les medalles d'or del Senat

Lucas reconegué Cañellas, Soler, Antich i Matas

I.TERRASA.Madrid.
Els quatre homes que han presidit el Govern balear van rebre ahir la medalla d'or del Senat. Gabriel Cañellas (1983-1995), Cristòfol Soler (1995-1996), Jaume Matas (1996-1999 i en l'actualitat) i Francesc Antich (1999-2003) van rebre la medalla de mans del president del Senat, Juan José Lucas, amb el més de mig centenar de presidents de totes les comunitats autònomes d'Espanya (a excepció dels del País Basc, que rebutjaren la invitació) en un dels actes de celebració del XXV aniversari de la Constitució.

Poques vegades s'haurà vist Cañellas, Soler, Matas i Antich asseguts junts, el que aquesta vegada van aconseguir l'ocasió i el protocol. De fet, durant la cerimònia van dialogar i van riure, en especial Cañellas i Soler. Una vegada finalitzat l'acte es van intercanviar elogis davant dels mitjans. «Amb tots he tingut una molt bona relació ahir, avui i esper que demà. Amb Antich igual; durant els seus anys de president s'ha portat amb mi d'una manera que no puc més que aplaudir», confessà Cañellas. Per la seva part, Antich reconeixia que «amb qui més he coincidit és amb Matas, però amb Cañellas i Soler tenc bon feeling». Soler no va acudir al còctel posterior ni va posar al costat dels altres tres presidents a la foto per als mitjans de comunicació de Balears.

Malgrat la cordialitat i la jornada festiva, Cañellas, Matas i Antich digueren algunes frases en clau política. El primer va reconèixer que «al Senat li falta alguna cosa». En el mateix sentit s'expressà Antich: «Ha arribat el moment de realitzar una reforma constitucional per reafirmar les noves necessitats de les comunitats». Matas, per la seva part, va posar de manifest que Espanya es «juga molt al pla constitucional amb l'assumpte del País Basc».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.