cielo claro
  • Màx: 19.32°
  • Mín: 9.32°
17°

L'Església cerca nous fidels entre els turistes

Els bisbes fan suggeriments pastorals per a l'estiu, «un espai per a la promoció i l'evangelització»


L'Església s'adequa als temps i no renuncia a ampliar el col·lectiu de fidels entre els turistes. Així ho fa saber en el document Suggeriments pastorals per a l'estiu, en el qual es destaca que «el turisme ofereix espais de llibertat i reflexió per a l'encontre amb Déu i amb un mateix, és un bon moment per a la promoció i l'evangelització».

La pastoral dels bisbes consta de 13 punts que abracen actuacions que poden desenvolupar les parròquies i els serveis socials dependents de les diòcesis i va dirigida tant als visitants com als treballadors del sector turístic.

Una mesura important és tenir l'Església el màxim d'hores oberta, sense descuidar-ne la vigilància perquè «comporta riscs i sense cap dubte s'han de prendre mesures de seguretat». «L'objectiu és «cercar totes les possibilitats per facilitar-hi l'entrada, a fi que la gent la pugui visitar, orar-hi o descansar-hi».

La promoció de la qualitat del servei ha d'anar per sobre de la quantitat. Des d'aquest punt de vista, «la nostra preocupació no ha de ser la multiplicació de les misses, sinó preparar-les bé perquè siguin l'encontre setmanal dels cristians amb el Senyor i amb els germans que comparteixen la fe».

Aquesta qualitat es manifesta si els fidels participen de manera activa en les lectures, els cants i les monicions i s'incrementa si els capellans diuen «algunes paraules» en idiomes estrangers, sobretot en la salutació, l'oració i el comiat. La «missa internacional» és una recomanació, encara més important en diumenge, per a les parròquies amb gran afluència de turistes estrangers.

La vigilància és una altra tasca religiosa, especialment d'aquells casos d'injustícia que puguin afectar persones properes a la parròquia. En aquest aspecte, i en l'apartat dedicat als treballadors, recomanen al personal religiós que «estigui atent a qualsevol problema greu d'injustícia, per exercir la funció profètica».

L'estiu, segons els bisbes, convida a celebracions especials, ja que els cossos i les ments estan més descansats. Així passa amb el sagrament de la reconciliació, al qual es pot acudir «amb la calma necessària» sempre que el capellà hi sigui. A més, «els turistes espanyols i els estrangers agraeixen que se'ls possibilitin els mesos de juliol i d'agost dues celebracions comunitàries de la penitència».

Les parròquies han de ser «comunitats vives». Per tant, al marge de la neteja i de l'ordre, els visitants han de conèixer les activitats que es desenvolupen durant el curs pastoral a través de fulls i de cartells.

Els bisbes pensen també en un dels majors atractius que les esglésies tenen per als turistes: el seu patrimoni històric i artístic. Per divulgar-lo, aconsellen als capellans que, a través dels fulls parroquials, donin la benvinguda als turistes i els ofereixin informació sobre aquestes riqueses, a més de les festes populars que envolten la Diòcesi perquè puguin participar-hi.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.